İKİ GÖNÜL BİR OLUNCA!..

Hamburg’da 3 dönem Altona İlçe Milletvekili olarak  görev yapmış olan Behçet Algan, düğünlerini korona krizi sebebiyle yapamayan genç çiftlere ve ailelere ilginç önerilerde bulundu.

Hamburg Galatasaray Derneği kurucu başkanı, Altona Muhtarı ve Ünlülerin Berberi olarak ünlenen Behçet Algan‘dan, tüm dünyayı etkisine altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle alınan sağlık önlemleri çerçevesinde nişan ve düğünlerin iptal edilmesi karşısında birbirlerine kavuşamayan genç çiftlere ve ailelerine  çözüm yolu önerileri geldi. 

KORONA HEM CİĞERDEN HEM DE KESEDEN VURDU

Algan,” Koronavirüs salgını bir yandan sağlık olarak ciğerden vururken, diğer yandan esnafı, işçiyi, dar gelirli vatandaşı ekonomik olarak da kötü keseden vurdu” dedi.
Virüsün özellikle hayatlarını birleştirme aşamasında olan gençleri gönülden vurduğuna tanık olduğunu belirten deneyimli politikacı Behçet Algan, sözlerini şöyle sürdürdü:  ” İki şey çok önemlidir. Biri sağlık, diğeri gönül işi. Gönül dünyası karmakarışık, geleceği belirsiz olan gençlerin durumu içler acısıdır. Gençlerin nikahları olmuş, evleri tutulmuş, döşenmiş, balayı yapacakları yerler bile hazırken, hiç beklenmedik bir şekilde bu global virüs geldi ve her şeyi alt üst etti. Bir yandan davetiyeler basılmış, düğün salonları tutulmuş, kuaförler, orkestra foto, video kamera tüm hazırlıklar yapılmışken, birden Kovid 19 nedeniyle tüm hazırlıklar iptal edilmiştir.” 

PEMBE HAYALLER YIKILMASIN!

“Sevdiğiyle geleceğe dair büyük umutlar besleyerek nikahlarını yapan evlenme hazırlığındaki bir çok genç kişi koronavirüsü yüzünden iptal edilen düğünler nedeniyle iki aydan beri hayal kırıklıkları yaşıyorlar.” diyen Behçet Algan, yazısının devamında şunları söyledi: 
“Bu gençlerimizin aileleri bu duruma mutlaka bir çözüm yolu bulmalıdır” diyerek sözlerine devam eden Algan, “Aksi halde bu gençler perişan olacaklardır. Bunun sorumluluğunu kimse alamaz. Önerim, kız ve erkek tarafı ailelerin arasında ilk etapta bir mini düğün yapıp, evlerine yerleşmelerine yardımcı olunmalı.
Çünkü aileler bilmelidir ki, eski düğünlerin tekrarı önümüzdeki 2 ve belki de 3 yılda mümkün değildir. Kalabalık düğünler artık bir hayal olacak. Bunun için 2-3 yıl sonra olacak düğünlerimize salgın sorunlarından dolayı ancak 150- 250 kişiye kadar müsaade edilecektir. Bu gençlerimizin eğlencelerini ilerde yapmak mümkündür. Çünkü aileler bu işi çözemezlerse eğer, bir çoğu belki birbirlerine kavuşamadan ayrılıklar yaşanacaktır. Bunun günahı ise, tüm ailelere ait olacaktır.

BAYRAMA KADAR KARAR VERİP SORUNU ÇÖZELİM

Hazır Ramazan ayı geçmeden tüm aileler bu konuyu mutlaka düşünmeli ve plan yapmalıdır. Bu mesele çözülmezse evlilikler başlamadan, dramatik bir şekilde ayrılıklarla sonuçlanabilir. Her anne ve babanın evlatlarının mutluluklarını istediklerini çok iyi biliyorum. Eğer böyleyse çocuklarımıza yardım etmeliyiz.” Hayatı boyunca yüzlerce çiftin nikah ve düğün törenlerinde bulunmuş olan Behçet Algan, tespit ve önerilerini şu sözlerle noktaladı: “Gelin, bu konuyu kamuoyunda enine boyuna tartışıp bir çözüm yolu bulalım. Gerekirse tüm dernek kurum, kuruluşlar, radyo ve yöresel TV’lerde bu konuyu işleyelim ve orta yolu bulalım derim. Bir örnekle, ben kendimi sizlerin yerinize koyarak karar verecek olsam, böyle bir durumda, samimiyetimle söylüyorum, derhal buna karar verirdim. Koronaya teslim olmadan akıllı bir şekilde bu sorunu çözüp, yaşantımızı düzenleyelim. Lütfen aklı selim ve sağ duyulu davranalım. Mantıklı düşünelim. Bu sorun hepimizindir ve hep beraber birlikte bu sorunu çözelim.”

İKİ GÖNÜL BİR OLUNCA!..” için bir yorum

  1. Düğün şart mı? Nikah daireleri açık. Kurallara uyulduğunda bu imkănvar. Tek derdimiz bu mu?
    Esnaf ve düğün salonları defterleri düzgünse yardım almadılar mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir