İŞADAMI HASAN RENKLİÇAY’DAN, GÜROL GÜR’E ZİYARET!

Gastronomi sektörünün başarıl isimlerinden Big Bull Steak House’nin sahibi Hasan Renkliçay ve eşi Andrea Kinkel, Schanzenbäckerei GmbH’nın sahibi Gürol Gür’ün 2019 yılında 8 milyon euroluk yatırımla açılışını yaptığı, unlu mamüller üretim tesisini ziyaret etti.

Haber ve Fotoğraflar: Ali Akdemir

Son derece sıcak ve samimi bir ortamda geçen görüşmede, Schanzenbäckerei GmbH’nın Veliahtı Mustafa Gür ve spor antrönörü Ahmet Talip Yasa‘da hazır bulundu. Gürol Gür ziyarette yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi vererek „Hasan Renkliçay’ı evsiz insanların doyurulması ve yardım faaliyetleri ile ilgili yaptığı güzel çalışmalardan basın aracılığıyla haberdar oluyorum. Kendisini yaptığı bu anlamlı sosyal çalışmalarından dolayı kutluyorum“ dedi.

Konuşmasının devamında dünyada yaşanan son aktuel gelişmeler üzerine de genel bir değerlendirme yapan Gür, „ önümüzdeki yıllardaartıkişlerden geri çekilmek istiyorum. Oğlum Mustafa Gür’ü işlerinbaşına getirmek istiyor ve onu şimdiden bu zorlu göreve hazırlıyorum. Kendisine güvenim sonsuz ve işlerin üstesinden geleceğine kesinlikle inanıyorum.“ dedi.

SCHANZENBÄCKEREİ BİR DÜNYA MARKASI OLDU!

Görüşmede Hasan Renkliçay’da, Schanzenbäckerei’ın bir dünya markası olduğunu belirterek, „ böyle güzel bir üretim kompleksini Hamburg’a kazandırarak yüzlerce insana iş istihdamı sunan Gürol beyi tebrik ediyorum“ dedi.

Karşılıklı olarak başarı ve güzel dilek temenilerinden sonra günün anısına birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.

GÜROL GÜR KİMDİR?

1992 yılından beri Hamburg’un çeşitli semtlerinde faaliyet gösteren 35 şubesi bulunan, 300 yakın kişiyi bünyesinde çalıştıran, 25 milyona yakın yıllık ciroya sahip, Schanzen Bäckerei zincirinin sahibi başarılı Türk iş adamı Gürol Gür 8 milyon Euroluk yatırım ile çatıyı yükselterek unlu mamüller üretim tesisinin açılışını 2019 yılında gerçekleştirmişti.

3 bin metrekare alanda iki kat üzerinde şubeler için hem üretim, hem de yönetim departman’ının yer aldığı, 100 kişiye iş istihdamı sağlayan tesisin açılışında, Gürol Gür’ün yakın çevresi, eşi Serfinaz Gür, rahmetli olan babası Mustafa, Annesi Ayşe Gür ile kız kardeşleri Ayfer, Gülsüm, Telsime ve kardeşi Veysel Gür’ün yanı sıra çocukları, Hamburg Başkonsolosu Yonca Sunel , Hamburg Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Eyalet Milletvekili Kazım Abacı ve iş, spor, sivil-toplum, sanat dünyasından, başta o dönem HTBB başkanı Mehmet Atak olmak üzere, basın mensupları ve çok sayıda seçkin davetli topluluğu katılmıştı.

İLK ŞUBESİNİ STERNSCHANZE SEMTİNDE AÇMIŞTI

Almanya’ya 1982 yılında gelen ikinci kuşağa mensup Konya-Beyşehirli olan Gürol Gür İlk unlu mamül şubesini 1992 yılında Sternschanze semtinde açar. İşadamı Gürol Gür’ün, Schanzen Bäckerei adlı pastahane-kafeterya zinciri bünyesinde çalışan 300’ün üzerindeki elemanlarının yüzde 40’ını Türk kökenli işciler oluşturmaktadır.

“Başarının Sırrı; İş Disiplini, Kararlılık ve Çalışma Azmi’dir”

1982 yılında işci bir ailenin çocuğu olarak Hamburg’a gelen, 56 yaşında, 5 çocuk ve bir torun sahibi olan firmanın sahibi Gürol Gür, başarısındaki faktörü iş disiplini, azimli çalışma , kararlılık ve aile bağlarının güçlü olmasına bağlamaktadır.

Schanzen Bäckerei’in sahibi Gürol Gür, aynı zamanda koyu bir Galatasaray taraftarı ve bir dönem Hamburg Galatasaray taraftar derneğinin başkanlığınıda yürütmüştür.

Son derece renkli sosyal bir kişiliğe sahip olan Gürol Gür, toplumsal-sosyal projelerede destek vermesiyle tanınmaktadır. Eğitime katkı amaçlı bir vakıfta kuran Gür, şiirlere özel bir ilgi duymaktadır. Zaman zaman şiirleri kendine has yorumuyla seslendiren Gür aile ve insan ilişkilerine önem veren bir kişiliğe sahip olmasıyla kamuoyunda bilinmektedir.

2020 yılının şubat ayında, Hamburg’un maliye bakanı Andreas Dressel, Hamburg’un tanınmış markası haline gelen Schanzen Bäckerei’ın üretim ve yönetim departmanı’nın olduğu yeni binasını ziyaret etmişti.

Ziyarette Schanzen Bäckerei’ın sahibi Gürol Gür, oğlu Mustafa Gür, SPD eyalet milletvekili Kazım Abacı, Hamburg Türk Basın Birliği’nin eski başkanı Türkses gazetesi sahibi Emin Sağlık, ve avukat Suphan Özseçilmiş‘de bulunmuştu. Birlikte yapılan kahvaltının ardından 8 milyon euro’ya mal olan yeni üretim kompleksi birlikte gezilerek. Mustafa Gür ve Gürol Gür maliye bakanı Dressel ve yanında bulunanları bilgiler vererek bakan’dan gelen soruları cevaplandırmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir