İşadamına ölümle tehdit mektubu

 Almanya’nın Hannover kentinde restoran sahibi Mehmet Kılıç’a ırkçılar tarafından tehdit mektubu gönderildi. Camiler ve Türkleri hedef alan mektupta, açık açık Türkler ve Müslümanlar ölümle tehdit edildi.

SABAH gazetesi muhabiri Mehmet Uzun‘un haberine göre, Aşağı Saksonya Eyaleti’ne bağlı Hannover kentinde “Urfa Sofrası” isimli restoranı işleten Mehmet Kılıç‘a (41), Türkleri ve Müslümanları hedef alan ölüm tehdidi içerikli bir mektup gönderildi. Nadeem S. ismiyle 10 Temmuz’da Hannover’den posta yoluyla gönderilen mektupta açık açık Türkler ölümle tehdit edildi. “Sizi buradan kovacağız”, “Bir domuz 10 bin Türkten daha değerli”, “Takiptesiniz”, “Pis Türkler” ve buna benzer kin ve nefret dolu satırların yer aldığı mektup restoran sahibini tedirgin etti. Açıkça ölümle tehdit edildiğini, artık işe gidip gelirken çok tedirgin olduğunu ve psikolojisinin bozulduğunu anlatan Kılıç, “Avukat yoluyla polise başvurup önlem alınmasını veya mektubu gönderenin bulunmasını talep ettim. Bu tehdidi ciddiye alıyorum çünkü daha önce de NSU tarafından 8 Türk öldürüldü. Ben 9. Türk olmak istemiyorum. 8 yıldır restoran işletiyorum ve 25 yıldır Almanya’dayım. İlk kez böyle beni, Türkleri ve camileri hedef alan bir ölüm tehdidi mektubu aldım” dedi. 

Avukat Muammer Duran (soldaki) polise ve resmi kurumlara mektubun örneğini gönderdiklerini ve şikayetçi olduklarını belirtti.

POLİS OLAYI CİDDİYE ALMALI

Mehmet Kılıç‘ın avukatı Muammer Duran, polise şikayette bulunduklarını ve olayın ciddi bir şekilde araştırılmasını istediklerini söyledi. Tüm siyasi partilere mektubun kopyasını gönderdiklerini, Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı Belit Onay‘dan da destek istediklerini anlatan Duran, “Mektup çok iğrenç ve tedirgin edici. Kin ve nefret kusan, ırkçı satırlarla dolu. Türkler açık açık ölümle tehdit ediliyor, bazı hedeflerin izlendiği bildiriliyor. Bunun son noktası cinayettir. Polis ve siyasiler olayı ciddiye almalı, bu ırkçı mektubu göndereni veya gönderenleri tespit etmelidir” açıklamasında bulundu.      

Irkçı tehdit mektubu:

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir