İZMİR MARŞI’YLA ZAFER BAYRAMI KUTLANDI!

Atatürk’ün deyimiyle “Türk tarihinin en önemli dönüm noktası” olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yıldönümü, Hamburg’un Le Royal düğün salonunda sınırlı sayıda bir katılımla kutlandı. Kutlama etkinliğine Başkonsolos Yonca Sunel ile Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri  ve her yaştan vatandaşlarımız iştirak etti.

Derleme: Mehmet ATAK / gazetem.eu

Türkiye’nin düşman işgalinden kurtuluşunda en önemli mihenk taşı olan 30 Ağustos Zaferi‘nin 98. yıldönümü, Hamburglu Sümbül Tarakçılar ile Nermin Orhan‘ın bireysel çabaları  sonucu, Dernekler Platformu‘nun da desteğiyle düzenlenen bir etkinlikle La Royal düğün salonunda coşkuyla kutlandı. Korona pandemisi sebebiyle hijyen kuralları çerçevesinde salona alınan katılımlılar arasında Başkonsolos Yonca Sunel, TGH, HADD, AVTED, HTKKD Türk Kadınlar Derneği, İyi Parti, Avrupa Ülkücüleri, Beşiktaşlılar Birliği, Fenerbahçeliler, Galatasaray Hamburg, Kerkük Türkmen, Sivasspor Taraftar, Trabzonsporlular, ALL Heyeti, Saadet Partisi, EUBA İşadamları, ASİDER Sinaplular, Tokatlılar, HTBB, Liman, DİTİB Merkez temsilcileri ile Avukatlar Didem Özmen, Ahmet Koyuncu ve bireysel bir girişimle Pazar günü Başkonsolosluk önünde bir kutlama proğramı düzenleyen eski HADD başkannı Zeynep Arslan salonda göze çarpan isimlerdi. Programın sunuculuğunu ise BJK Hamburg Başkanı Ertaş Akçelik yaptı.

BAŞKONSOLOS YONCA SUNEL’DEN DUYGULU KONUŞMA

Etkinliği organize eden Sümbül Tarakçılar ile Nermin Orhan’ın çabaları sonucu mükemmel bir salon düzenlemesi ortamında saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın ardından ve İzmir Marşı ile başlayan Zafer Bayramı kutlama programında konuşan T.C. Hamburg Başkonsolosu Yonca Sunel, 30 Ağustos Zaferi’nin önemine vurgu yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

                             ****

HADDD Başkanı Serdar Temur, rahatsızlığı sebebiyle kutlamaya iştirak edemezken,  konuşması 10 dakikalık bir video ile törene katılanlara yansıtıldı.  Atatürkçü Düşünce Derneği yönetiminden Murat Comart,  yaptığı kısa konuşmada herkesin bayramını kutladı ve Başkan Sedar Temur’un rahatsızlığından dolayı proğrama iştirak edemediğni açıkladı. 

İYİ Parti Almanya İcra Komitesi Başkanı Selçuk Han ise, konuşmasında özetle şu noktalara değindi:

“Tarihi yaşadık , 26 Ağustos 1071

Malazgirt’ten bir gedik açtık, Anadolu’yu yurt eyledik . Viyana kapılarına kadar geldik…

Zaman geldi 1000 yıldır yaşadığımız topraklardan bizi sürmek istediler…

Yine tarih 26 Ağustos 1922.

Başta başkomutan Mustafa Kemal Atatürk.

Ardında ona inanmış Türk milleti.

Zaferle taçlanan kurtuluş mücadelesi ile Tarihe Türk’ün mührünü vurduk.

Anadolu Türk yurdudur.

Kurtuluş Atatürk’ü itibarsızlaştırmakla değil, bilakis Atatürkçü düşünceye dönüşle mümkündür.

Şair şöyle diyor:

“Dörtnala gelip Uzak Asya’dan,

Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan

bu memleket bizim!”

Daha binlerce yıl sonsuza dek bu topraklardayız.

30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu olsun.

SÜMBÜL TARAKÇILAR’DAN TEŞEKKÜR

Etkinliği Nermin Orhan’la birlikte 3 gün gibi kısa bir sürede ve yoğun bir iletişim trafiği sonucu organize ettiklerini belirten Sümbül Tarakçılar, program bitimini takiben tüm destekçiler ve katılımcılara teşekkür ederken, yaptığı açıklamada, “Bu ilk bireysel organizemizden bazı ufak tefek aksaklıklara rağmen yüzümüzün akıyla çıkmış olmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Yakaladığımız bu güzel havanın bize verdiği ümit ve cesaretle gelecekte yeni yeni atılımlar içinde olacağımızı umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir