KADINA ŞİDDETE DUR DEMELİYİZ

Hamburg’da Coronavirüs’ü salgınına rağmen bir araya gelen yaklaşık 200 kişi, kadına ve çocuğa karşı şiddeti protesto ettiler.

“Şiddete Karşı Hamburg Kadın İnisiyatifi”‘nin çağrısıyla düzenlenen mitinge, inisiyatif adına Leyla Kaya, Sol parti Hamburg Eyalet Meclisi milletvekili Cansu Özdemir, Kuzey Almanya Alevi dernekleri üyeleri, STK üyeleri, demokratik örgütlerden ve kadın inisiyatiflerinden çoğu kadın, toplam 200 duyarlı insan, erkek şiddetine karşı tepkilerini dile getirdiler. Protestoya, Alevi dernekleri , Göçmen Kadınlar Derneği, Hamburg Cesaretli Kadınlar Derneği, Kültürlerarası Aile Birliği, Yazar Rukiye Çankıran ve bir çok sivil toplum örgütleri katıldı..

MECLİSE YASA ÖNERGESİ
Olayın cereyan ettiği evin önünde yaptıkları konuşmalarda, kadına karşı uygulanan şiddetin politik olduğuna vurgu yapılarak, kadınların sürekli bu türden şiddet olaylarına maruz kaldıkları dile getirilerek birlik ve beraberlik çağırısında bulundular. Sol Parti Milletvekili Cansu Özdemir yaptığı konuşmada, “Kadınların bugün burada dayanışmalarını göstermelerini ve tepkilerini yüksek sesli dile getirmelerini çok anlamlı buluyorum. Bu türden kadına karşı şiddet olaylarına dur demeliyiz. Ben partim adına önümüzdeki günlerde mecliste baskı ve şiddet gören kadınların daha kapsamlı korunması konusunda yasa önergesi vereceğim” dedi.

6 Mayıs Çarşamba günü, Altona semtinde saat 17:00’de Mercado ününde tekrarlanacak olan mitinge geniş katılımın sağlanması konusunda miting alanında bulunan herkese çağrı yapıldı.

İŞTE YİNE KADINA VE ÇOCUKLARA ŞİDDET...
Edinilen bilgilere göre, bu vahşi şiddet olayı şöyle oldu: 
1 Mayıs Cuma günü akşam saat 17:15 sularında Luruper Hauptstr. sokağı üzerinde meydana gelen olayda, aslen Kayserili olan Kalender E. ( 49 ) 12 yaşındaki kızını arayıp “annene sürprizim var, kapıyı açar mısın” deyip içeri girer ve hemşehrisi eski eşi M.Ş’yi (40) bıçaklayıp, 10 yaşındaki oğlunun üzerine benzin döküp yakarak, evi ateşe verir. Olayda, anne ve 10 yaşındaki oğlu ambulans helikopterle ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılır. Alevlerden yaralanan zanlı ve olay anında evde bulunan 12 yaşındaki kızı da dumandan zehirlenip hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındılar. 

İTFAİYECİLER DE ŞOKA GİRDİ, ANENİN DURUMU AĞIR
Doktorlar, bıçak yarası ve ağır yanıkları olan anneyi uyutuyorlar. 10 yaşındaki oğlunun vücudunun yüzde kırkının yanık olduğu belirtiliyor..
Tüyler ürperten bir aile dramının yaşandığı apartmanda dumandan zehirlenen 18 apartman sakini de hastaneye kaldırılmıştı.
Olay yerine giden itfaiyeciler gördükleri manzara karşısında göz yaşlarını tutmadıklarını söylediler.
Yaşanan bu feci olay gösteriyor ki kadınlara ve çocuklara şiddet ağır bir şekilde devam etmektedir.. 
Cinsiyet ayırmadan hep beraber kadına ve çocuğa karşı şiddete dur demeliyiz..

Haber/Fotoğraf: Özgül KARIK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir