Karakartallar Lig’in tepesine kondu

Süper Lig’in ilk yarısı, Cumartesi , Pazar ve Pazartesi günü oynanan maçların sonucuna göre Beşiktaş liderliğini sürdürmeye devam ediyor. Beşiktaş’ın yakın takipçisi ise yine Fenerbahçe.  

İşte Hakan Ortatepe’nin kaleminden ve gazetem.eu farkıyla haftanın maçlarına bakış:

KİM TUTAR SENİ BEŞİKTAŞ!..

Artık çok eskilerde kalan “İstanbul’da Dikilitaş, Lig lideri Beşiktaş” sloganı, Süper Lig’in ilk yarısı biterken gerçek oldu ve Karakartallar ligin alt sıralarından gelip tepeye doğru basamak basamak tırmanarak liderliğe oturdular.

Beşiktaş ligin ilk yarısının son haftasında evinde oynadığı maçta Göztepe’yi mağlup ederek ilk yarıyı lider olarak tamamladı. Zor bir süreçten gelip lider olarak bitirmek gerçekten büyük başarı ve bu başarıdaki en büyük pay da Sergen Hoca’ya ait. Takıma adeta kendi kişiliğini verdi diyebiliriz. Beşiktaşlı futbolcular Sergen Hoca’ya benzeyip, takım olarak Hocalarının karakterini oyuna yansıtmaya başladılar. Bu takım olma yolunda çok önemli bir ortak payda birleşimi aslında ve çok ta önemli bir etken.

Göztepe karşısında oynanan oyunda geri düşmeye rağmen, kazanma hırsı ve isteği, sadece birkaç oyuncuda görülen unsurlar değil. Kaleci Ersin’den başlayan (ki galibiyetteki rölü çok büyük) gol atan Aboubakar’a ve oyuna sonradan giren Lajic’e kadar bu aynı seviyede ve şekilde. Sergen Hoca’nın oyunu okuma ve ona göre yaptığı değişiklikler de çabası. Girenle çıkan hemen ayni şekilde hazır ve takıma katkı yapıyor. Hatta bazı oyuncular bencil davranış içersinde bulunsa bile akabinde bunu hissedip takım icin oynamaya gayret gösteriyor. Eldeki imkanlarla Sergen Hoca gerçekten Türkiye standartlarının üstünde bir takım meydana getirdi. Gördüğümüz kadarıyla, Şampiyonluk yolundaki en güçlü aday diyebiliriz Beşiktaş için. Ligin hızlı kontraatak yapabilen takımlarından olan Göztepe, teknik adam olarak Ünal Karaman’ı iş başına getirdi ve ligin ikinci yarısında daha etkili bir takım haline gelip zor bir rakip olacak. Beşiktaş’a karşı oynadığı futbol ile bunun sinyallerini verdi.

GALATASARAY SON NEFESTE GOLÜ BULDU

Galatasaray iki maçtır kazanıyor Denizli’ye yarım düzine gol atan takım, Malatya’dan son dakikalarda attığı tek golle 3 puanı zor kurtardı. İki maç arasında dağlar gibi fark vardı. Malatyaspor, daha derli toplu bir takım ve Denizlispor’un yaptığı hataları yapmadı. Tabii bunda Hamza Hoca’nın Galatasaray’ı tanımasının ve Fatih Terim’in oyun sistemini bilmesinin rolü de büyük.

Galatasaray’da Feghouli’nin bozuk sahada sakatlanıp çıkması Fatih Terim’in oyun planını alt üst etti ve Emre Kılınç’la daha farklı oynamak zorunda kaldı. Çünkü Feghouli’deki topu alıp arkadaşlarını pozisyona sokma becerisi Emre Kılınç’ta daha az. Emre Kılınç geçiş oyununu oynayan özellikte bir oyuncu. Defans arkasına yaptığı koşularla öne çıkıp asist yapıyor. Ekürüsü oyundan çıkan Belhanda oyunda yine  hiç görünmedi. Fatih Hoca’nın ona bu kadar katlanmasına da bir anlam vermek mümkün değil. Arda da yorgun ve fizik olarak düşüktü. Hafta içi oynanan maçlar tüm oyuncularda bu açıdan etkili oluyor.

Falcao’dan ümidini kesen Galatasaray’da, Diagne cezalı, Oğulcan da sakat olunca forvette Babel oynadı. Gerçi bazı oyuncularla transfer görüşmeleri yapılıyor ama, ara transfer sezonu kapanmadan bir forvet almalı Galatasaray. Eğer alamazsa bu sorunu yaşamaya devam edecek. Ya da bu sorunu bu maçta yaptığı gibi son dakikalarda Donk’u forvet bölgesine gönderip çözecek. Bu sefer işe yarayan bu yöntemin de her zaman tutacağı meçhul. Kısacası her seye rağmen bu zor deplasmandan 3 puanla dönmek, şampiyonluk yarışından kopmamak için önemli bir adımdı, Galatasaray için.

TRABZON YÜKSELİŞE GEÇTİ

Trabzonspor’da öncelikle sakatlanan Abdülkadir Ömür’e geçmiş olsun, acil şifalar diliyoruz, umarız bir an önce sahalara döner. Trabzonspor takım olarak yükselişine devam ediyor. Abdullah Hoca’nın takıma getirdiği sistem gittikçe oturuyor ve oyuncularda bu sisteme uyum sağladılar. Gençlerbirliği deplasmanında Abdülkadir Parmak ve yeni transfer Berat, ilerleyen haftalar için oldukça iyi görüntü verdiler. Özellikle de Djaniny ve Ekuban’ın performanslarındaki artış göze çarpıyor. Aynı şekilde MWakame’de yükseliş devam ediyor. Ekuban’a yaptığı asist ile ölçtü, biçti ve adeta al da at dedi. Ancak, mücadele etmeyi sevmiyor ve eline geçen fırsatlarda aslında bencil olmayıp daha müsait olan arkadaşlarına pas atsa, hem skor farklı olacak, hem de seyredenlere daha büyük keyif verecek. Önümüzdeki hafta rakibi Beşiktaş ve yine keyifli bir mücadele bizi bekliyor olacak.

BAŞAKŞEHİR’DE KAN ve PUAN KAYBINA DEVAM

Başakşehir’de kan kaybı devam ediyor, hafta içi Kayseri mağlûbiyeti ve hafta sonu da Rizespor’a karşı beraberlik.. Başakşehir bir türlü olmuyor. Şampiyonluk yaşayan bir takımın bu halde olmasına gerçekten anlam verebilmek mümkün değil. Herkes aynı şeyi söylüyor “kadrosunda tecrübeli isimler var”.. Evet var ve zaten sorun da burda. Mert, Mahmut, Mehmet Topal, Hasan Ali, Crivelli ve Visca eskisi gibi coşkulu değiller.

Adı haftalardır Galatasarayla anılan İrfan Can Kahveci de kafası transferde olduğu için pek konsantre değil. Yani baktığımızda hem bu oyuncular hem de onlar üzerine kurulan sistem eskidi ve hemen her takım tarafından bilinir hale geldi. Yeni bir yapılanma şart. Okan Hoca’nın göreve devam ediyor olmasında Başakşehir’in kurumsal bir takım kimliği önemli rol oynuyor. Eğer bu durumda başka bir takımda olsaydı, şimdiye kadar çoktan yollar ayrılmıştı.

UYKUSUZLUK PROBLEMİ İÇİN İLAÇ: KONYASPOR-ANTALYASPOR MAÇI

Konyaspor evinde Antalyaspor ile berabere kaldı. Uykusuzluk problemi çekenler bu maçı seyrederken kesin bu problemlerinden kurtulmuştur. Her iki takım da kazanmak icin değil, kaybetmemek için.. Her iki takım da futbol oynamak için değil, futbol oynatmamak için sahaya çıkmışlardı. Sadece birer pozisyona girebildiler maç boyunca. Gol yememek için olağanüstü çaba gösterdiler. Son zamanların en can sıkıcı, en bitse de eve gitsek diye oynanan maçıydı. Maçın en anlaşılmaz hareketine de 85. dakikada 2 oyuncu birden değiştiren İsmail Kartal imza attı. Zira o dakikaya kadar hiç bir şey üretmeyen takımını seyretmişti sadece ve son 5 dakikada yaptığı bu değişiklikler için geç kalınmış ve anlamsızdı denebilir. Aynı şekilde Ersun Yenal’ın da Antalyaspor’a oynattığı oyun çok sıkıcı ve gol atmaya değil de daha çok gol yememeye yönelik bur oyun. Süper Lig’e yakışmayan bir maç oldu.

GAZİANTEP’LE HATAYSPOR DOSTLUĞU

Ligin iki flaş ekininin karşılaşması ise gerçekten çok ilginçti. Gaziantepspor, yeni teknik adamı Portekizli Ricardo Sa Pinto ile çıktığı ilk maçında evinde Hatayspor ile berabere kaldı. İlk yarıda Jefferson’la golü bulan Gaziantepspor, son dakikadaki  Hatayspor golüne engel olamadı. Hatayspor’un kazandığı serbest atıştan gelen topa ters bir vuruş yapıp kendi kalesine gönderen Junior Morais bu maçı herhalde hiç unutmaz. Hatayspor’da son haftaların durdurulamayan golcüsü Boupendza bu maçta çok çaba göstermesine rağmen golü bulamadı ve haftayı boş geçmiş oldu. Genel anlamda keyifli bir karşılamaydı.

DENİZ KARA’YA VURDU

Denizlispor evinde Karagümrük karşısında aldığı yenilgi ile tamamen dibe vurdu. Hızlı oyunculara sahip Karagümrük deplasmandan 3 puanla dönerek puan cetvelindeki yerini korudu. Ndao etkili futbolu ve attığı gol ile dikkat çeken oyunculardan. Jimi Durmaz da oyuna sonradan girip Ndao’ya asist yaparak bu gole katkıda bulundu. Denizlispor’da ise oyuna sonradan giren Mikkel Diskerud’un attığı gol ve oyunun genelinde Rodellega’nin çabaları yeterli olmadı. Sagal için klasik “bal yapmayan arı” deyimini kullanmak ta hiç yanlış olmaz. Denizlispor bu şekilde devam ederse düşecek takımlar arasında yer alacak gibi görünüyor.

PAZARTESİ GÜNÜ  OYNANAN KARŞILAŞMALARIN SONUÇLARI:

Fenerbahçe- Kayserispor: 3-0

Alanyaspor- Ankaragücü: 4-3

Kasımpaşa- Sivasspor:     2-0

Hiç ara verilmeden devam edecek olan Ligin ikinci yarısında da izlemlerimiz sürecek!.

                                              ***

SÜPER LİG’DE İKİNCİ YARI İLK HAFTA PROGRAMI:

Cuma 29/01/2021

16:00
Yeni Malatyaspor – Fatih Karagümrük
 
19:00
Gazişehir Gaziantep – Galatasaray
 
Cumartesi 30/01/2021
13:30
Kasımpaşa – Kayserispor
 
16:00
Alanyaspor – Sivasspor
 
16:00
İstanbul Başakşehir – Hatayspor
 
19:00
Fenerbahçe – Çaykur Rizespor
 
Pazar 31/01/2021
13:30
Erzurum BB – Ankaragücü
 
16:00
Denizlispor – Göztepe
 
16:00
Gençlerbirliği – Antalyaspor
 
19:00
Beşiktaş – Trabzonspor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir