Karamollaoğlu’ndan Asiltürk’e sert yanıt

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu,  partisinin Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün kurultay çıkışına yanıt verdi. Karamollaoğlu, “Açıklamaları Oğuzhan Bey’i bağlar. Parti içi meselelerimizi kamuoyunda tartışmayı doğru bulmuyorum” dedi.

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK)  Başkanı Oğuzhan Asiltürk, sosyal medya hesabından yaptığı 50 maddelik açıklama ile Milli Görüş hareketi içerisinde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na karşı kurultay çalışmalarına başladığını duyurdu.

Parti içerisinde yeni bir liste hazırlayacağı belirten Oğuzhan Asiltürk, “Güçlü bir Saadet Partisi teşkilâtı oluşturmak ve yukarıda durumlarını anlattığım gençleri, Millî Görüşe kazandırmak için, benim gözetimimde, geniş istişarelerle bir liste hazırlanacak ve kongre başkanlığına sunulacak. Rabbimiz hayırlı hizmetler yapmalarını nasip eylesin” ifadelerini kullandı.

“AÇIKLAMALARI KENDİNİ BAĞLAR”

Asiltürk’ün açıklamalarına yanıt veren Karamollaoğlu ise “Ben parti meselelerimizi kamuoyunda tartışmaya hiçbir zaman bugüne kadar girmedim bundan sonra da girmemekte kararlıyım. Onun için o açıklamalar Oğuzhan beyi doğrudan doğruya bağlar. Kendisiyle de görüşeceğiz bundan dolayı başka bir açıklama yapmayı doğru bulmuyorum. Yani parti içi meseleleri kamuoyu ile paylaşmak, ülkenin problemlerini çözmekle alakalı bir konu değil diye düşünüyorum” dedi.

TEPKİLER BAŞLADI

Asiltürk “Güçlü bir Saadet Partisi  teşkilâtı oluşturmak ve yukarıda durumlarını anlattığım gençleri, Millî Görüşe kazandırmak için, benim gözetimimde, geniş istişarelerle bir liste hazırlanacak ve kongre başkanlığına sunulacak. Rabbimiz hayırlı hizmetler yapmalarını nasip eylesin” ifadelerini kullanırken Milli Görüş içinden sert tepki geldi.

YİK’E ÇİZİK Mİ GELDİ

Asiltürk’ün açıklamalarına partinin sözcüsü Birol Aydın “Saadet Partisi’nin yetkili kurulları ve karar organları bellidir” hatırlatması yaparak “Yine aynı şekilde tüzüğümüzde kongre kararının nasıl alınacağı yazılıdır. Partimizin karar organları olan Başkanlık Divanı ve Genel İdare Kurulu üyelerimiz de teşkilat mensuplarımızın tamamı da bu süreçlerin nasıl işlediğini iyi bilmektedir” şeklinde konuştu. 

Aydın’ın parti adına yaptığı açıklamada “Yüksek İstişare Kurulu”nun sayılmaması da dikkat çekti.  

BU TARİHİ SÜREÇTE…

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seçim Ve Hukuk  İşleri Başkanı Bülent Kaya da “Ülkemizin ve coğrafyamızın geçmekte olduğu bu tarihi süreçte Saadet Partisi var olan bütün enerjisini ülkenin sorunlarını çözmek ve kararlı duruşunu güçlendirmek için kullanacaktır” ifadelerini kullandı.

KAMALAK: YANLIŞ İŞLER

Saadet Partisi’nin eski Genel Başkanı Mustafa Kamalak da, Twitter hesabından  “Yanlış işler…” mesajını paylaştı ve Asiltürk-Erdoğan görüşmeleri ardından verdiği “Vebali büyük olanla ittifak olmaz” mesajını da yeniden paylaştı.

TRUVA ATI DEDİ VE…

Kamalak‘ın eşi avukat Zübeyde Kamalak ise, Asiltürk’ü truva atına benzeterek çok sert tepki gösterdi. Zübeyde Kamalak, YİK’in 1 yıldır toplanmadığını da öne sürerek “Allah cehennemine en kısa sürede kavuştursun da Saadet’i AKP’nin günahlarına katamasın. Ne sıfatla, bizlerin adına hareket ediyor? Sen kimsin, kim oluyorsun kendi kendini YİK başkanı yapmış. 1 yıldır YİK toplanmıyor. İstişare kurulu başkanı istişaresiz sırf egosuyla Saadet’i kirletiyor.” tepkisini dile getirdi. 

NE OLMUŞTU?

Erdoğan, Asiltürk’ü Ocak ayında evinde ziyaret etmiş ve ittifak tartışmaları alevlenmişti. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu görüşmede ittifak karşılığında Saadet Partisi’ne bakanlık teklif edildiğini ima etmişti.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir