Kartal uçtu, Fener söndü, Aslan çöktü, Fırtına hafif esti

Süper Lig’in 5. hafta maçlarında alınan sürpriz sonuçlardan sonra Beşiktaş ile Trabzonspor zirvede kalırken, son 3 maçta  tam 7 puan kaybeden Galatasaray’daki düşüş ve Fenerbahçe’nn Başakşehir’e karşı 2 gollük mağlubiyeti haftaya damgasını vurdu.

Hakan Ortatepe, bugün de 4 büyüklerin maçlarını değişik bir açıdan yorumladı: 

Avrupa kupası maçlarından sonra lige dönen takımlarımızdan haftayı en kazançlı kapatan Beşiktaş oldu. Üstelik te Antalya deplasmanında  2-0  geriye düşmesine rağmen muhteşem bir geri dönüş yaparak galip geldi. Kadro’nun çeşitli nedenlerle eksik olması Sergen Hoca’yı ilk 11 kurmakta oldukça zorlamıştır. Bir de bunlara oyun içindeki sakatlıklar eklenince mecburi değişiklikler yapmak zorunda kaldı. Ancak bu değişiklikler takıma olumlu katkı yaptı. Özelliklede Rıdvan’ın gol atması tüm takımı ateşledi. Ama maçın esas kırılma anı 2-0 gerideyken kaleci Mert’in yaptığı kurtarıştı. Badshuayi ileride baskının be kadar önemli olduğunu ve fırsatçılığını bir kez daha gösterdi. Ancak aynı performansı Avrupa maçlarında da bekliyoruz.

Aslında Beşiktaş bu maçı bireysel performansla değil, takım olarak bütünleşip takım ruhuyla kazandı. Bunu Galatasaray ve Fenerbahçe için söylemek henüz mümkün değil.

GALATASARAY’I ESKİ KAPTANI BÜLENT AVLADI

Galatasaray’a baktığımızda Fatih Hoca Lazio’yu yenen İlk 11’de değişiklik yapmadı ve kazanan takım ile sahaya çıktı. Ancak henüz Galatasaraylı olamamış oyuncuları görünce, ikinci yarıya eskilerle başladı. Ama etkili olamadı eskiler de, çünkü dediğimiz gibi takım ruhu oluşmamış henüz. Oyuna baktığımızda Galatasaray’ın sadece tek isabetli şutu var.  Geride o klasik paslaşmalar, orta sahaya kadar gelip ordan tekrar geriye oynama ve bir türlü topu ileriye götürmeyip, dönme dolap gibi olduğu yerde dönüp durma şeklinde bir oyun. Bu şekilde adeta Alanyaspor’un ekmeğine yağ sürdü diyebiliriz Galatasaray için.

Alanyaspor ise, zaten Galatasaray’a oyun oynatmamak için gelmiş İstanbul’a, kazanmayı düşündüklerini söylemek doğru olmaz. Çünkü kazanmak için ekstra hiçbir iş yapmadılar, sadece Bülent Hoca Galatasaray’ı ve özelliklede Fatih Hoca’yı iyi tanıyor. Bu avantajını çok iyi kullanıp, oyuna da yerinde müdahaleler yaparak galip gelmeyi bildi. Emre Akbaba da Galatasaray’dan gönderilmesine nazire yapar gibiydi. Kısacası eski Galatasaraylı’lar Galatasaray’a geçit vermedi ve 87’de gelen golle İstanbul’dan 3 puanla döndüler.

FENER’İ DE ESKİ GOLCÜSÜ AYKUT 2 GOLLE VURDU

Aynı şekilde eski Fenerbahçeli’ler de Fenerbahçe’ye geçit vermedi. Aykut Kocaman’lı Başakşehir,  bu sezonda ilk galibiyetini Fenerbahçe karşısında aldı. Başakşehirin attığı ikinci gol, hafta içinde kupa maçında Frankfurt’un attığı golle aynı.  Adeta araya kopya kağıdı konulmuş sanki.

Bu şekilde kanattan hızlı gelip defans ile kaleci arasına atılan toplara karşı çok zayıf Fenerbahçe defansı. Vitor Hoca’nın bunu çözmesi gerekiyor. Galatasaray’ın tersine Fenerbahçe, Avrupa Kupası maçından sonra takımda rotasyon yaparak çıktı Başakşehir maçına, ancak bu çok işe yaramadı. Tabii bunda Vitor Hoca’nın oynattığı sistem de çok etkili. Pelkas en verimli olduğu dönemde bu sistemde saf dışı kaldı ve böyle olunca sanki biraz küsmüş bir vücut dili var.

Ayrıca aynı Galatasaray’ın olduğu gibi Fenerbahçe’nin de forvet sorunu mevcut. Galatasaray’a Mouhammed ve Halil, Fenerbahçe’ye de Valencia yeterli değil. Bu oyuncular gol atar atmasına ama henüz yeterli düzeyde değiller.

MWAKAME VARSA TRABZONSPOR DAHA BAŞKA

Trabzonspor da haftanın diğer kazananı. Kasımpaşa karşısındaki tek golün asistini yapan MWakame takımda varsa Trabzonspor başka oynuyor. Onu seyretmesi gerçekten büyük keyif. Ancak birazda bencil olmasa çok daha farklı olacak. İlerleyen haftalarda daha keyifli maçlar seyrettirecek sinyalini verdi Trabzonspor.

Artık gözümüz kulağımız bu hafta içinde oynanacak  karşılaşmalarda olacak !…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir