KİLİSEDE NAMAZ KILDILAR

Berlin’deki bir kilise, Covid-19 günlerinde daha fazla ibadet mekanı sunabilmek amacıyla Müslümanlara kapılarını açtı. Sosyal mesafe tedbirlerine takılan Müslümanlar kilisede Ramazan ayı boyunca cemaat halinde teravih ve cuma namazlarını kılma imkanı buldu.

Neukölln bölgesinde toplam kapasitesi 100 kişilik olan Dar Assalam camiisi bu süreçte yalnız 50 kişiyi kabul edebiliyor. Buna karşı yakındaki Martha Lütheryen kilisesi, ibadetlerini toplu halde yapmaları için kapılarını Müslümanlara açtı.

Dar Assalam’ın imamı Muhammed Taha Sabri konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu salgın bizi toplum olarak birleştirdi. Krizler insanları bir araya getiriyor” dedi.

Kilisenin rahibi Monika Matthias ezandan etkilendiğini ifade ederek, “Ben de ibadete katıldım. Almanca bir konuşma yaptım. Ve vaaz sırasında, endişelerimiz aynı ve sizden öğreneceklerimiz var dedim. İnsanların birbirine karşı bunları hissetmesi güzel bir duygu” diye konuştu.

Almanya’da Covid-19 önlemleri çerçevesinde Mart ortasından itibaren camilerde ibadetlere ara verilmişti.

Hükümet, salgının yayılma hızının yavaşlamasıyla Covid-19 önlemlerini gevşeterek, Mayıs başında ibadethanelerin koşullu olarak yeniden açılabileceğine onay vermiş, açılış için 9 Mayıs tarihini belirlemişti.

Kaynak: Euronews

Derleme: Naciye ASLAN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir