KKTC’DE CUMHUBAŞKANLIĞI SEÇİMİNİN GALİBİ ERSİN TATAR

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) cumhurbaşkanlığı seçiminde kesin sonuçlar açıklandı, Ersin Tatar KKTC’nin 5. Cumhurbaşkanı seçildi. Oyların yüzde 48,26’sını alan rakibi Mustafa Akıncı ise seçim sonucunun ardından siyaseti bıraktığını açıkladı.

Tatar seçimlerin ardından yaptığı açıklamada, “Türkiye ile ilişkilerimizin daha da ileri taşınmasına, Doğu Akdeniz’deki haklarımızın korunmasına, ekonomik anlamda daha ileri gitmemiz için Türkiye’nin bize desteğinin var olandan ileri noktaya taşınmasına, KKTC’nin dünyadaki yerini alması için Türkiye’nin ağırlığını ortaya koymasına özel bir önem vereceğim” diye konuştu.

Ersin Tatar : Haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz

KKTC yeni Cumhurbaşkanı, Kıbrıs Rum halkına barış elini uzattığını, Kıbrıs konusunun sonuca bağlanması ile birlikte Türkiye-Yunanistan ilişkilerinin gelişeceğine yürekten inandığını kaydetti.

Tatar “Eğer Rum-Yunan dostlarımız bölgemizdeki, stratejik, ekonomik ve sosyal dengeleri geleceği göz önünde tutarak doğru okurlarsa ben masaya oturup bir anlaşamaya varmamızın zor olmayacağına inanıyorum. Yok öyle yapmayacaklar, uzlaşmaz tavırlarını sürdüreceklerse bilsinler ki, haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Gereken adımları atacak, halkımızın haklarını soruna kadar koruyacağız”.

Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği’ne de seslenen Ersin Tatar, “Adil olunuz…Kıbrıs Türk Halkı hiçbir zaman kendi kendini idare etmekten, egemenliğinden vazgeçmeyecektir. Artık kalıpların dışına çıkınız. Farklı düşününüz. Bugüne kadar izlediğiniz yol Kıbrıs’ta bir anlaşma olmasını sağlamadı, tam tersine engelledi. Ben ve ekibim sizlerle birlikte çalışmaya hazırdır. Yeter ki, Kıbrıs Türk Halkı’nın haklarını göz ardı etmeyiniz” ifadelerini kullandı.

Tatar seçimi yüzde 51,74 oy oranıyla kazandı

Türk Kıbrıs Ajansı’nın bildirdiğine göre Ulusal Birlik Partisinin (UBP) cumhurbaşkanı adayı Ersin Tatar 67 bin 385 oy ve yüzde 51,74 oy oranı ile seçimi galibi oldu.

Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı’nın oy oranı ise yüzde 48,26’da kaldı.

Kaynak : EURONEWS

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir