Klasik eserlerden monolog kolajı büyüledi

Hamburg’daki 4.Almanya-Türkiye Tiyatro Köprüsü Festivali, klasik eserlerden derlenmiş dünya tiyatro tarihine geçmiş monologlardan derlenen Getto Tiyatrosunun kolajıyla devam etti.

HAMBURG

ALMANYA’NIN Hamburg kentinde düzenlenen 4.Almanya-Türkiye Tiyatro Köprüsü Festivalinde Getto Tiyatrosu, yönetmen Bilal Bulut yönetiminde ilginç bir klasik eserler monolog kolajı sundu.

William Shakespeare’den Bertolt Brecht’e ve Dario Fo’ya uzanan yelpazede, oyuncular Haydar Bakay, Nurgül Gülakman, Nazım Evren, Zeliha Yaman Tawafi, Türkan Tektaş, Fatma Kuru ve Kadife Mike Ferreira, Atinalı Timon, Romeo ve Jülyet, Lady Macbeth, Hamlet, Julius Sezer, Ophelia, Cesaret Ana ve Çocukları ve Kadın Monologları eserlerinden hafızalara kazınan monologları yorumladılar. Konu ve zaman olarak hiç birbirleriyle bağlantısı olmayan monologları ustaca işleyerek, akıcı bir kolaj kalıbına sığdıran yönetmen Bilal Bulut’un böylece yarattığı tarz keyif verdi.

Türkan Tektaş

İzleyiciler pür dikkat kesildi

Belki tiyatro dünyasının en ünlü monologu olan ve eseri tanımayanların dahi en azından duyduğu Shakespeare’in yazdığı Hamlet’te“Olmak ya da olmamak. İşte bütün mesele bu” cümleleriyle başlayan monologu tecrübeli oyuncu Haydar Bakay izleyicilere aktardı. Tüm oyuncuların performansını ve sunduğu monologları pür dikkat kesilerek dinleyen izleyiciler, oyun sonunda Getto Tiyatrosu ekibini ve yönetmeni hararetle alkışladılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir