KONSOLOS MERAL AKBİLEK’ten ÇİFTE VEDA

TC. Hamburg Başkonsolosluğu bünyesinde 5 yıldır Muavin Konsolos olarak görev yapan Meral Akbilek Koray, oldukça duygulu ve hüzünlü sözlerle  bir şiir ve mesajla hem bölgedeki vatandaşlarımıza hem de 39 yıllık mesleğine veda ettiğini açıkladı

Haber: Mehmet ATAK

5 yıl önce Hamburg’da Muavin Konsolos olarak göreve başlayıp, aralıklı olarak Eğitim Ataşesi Vekili sıfatıyla da hizmet veren Meral Akbilek Koray, Dışişlerinde 38,5 yıllık aktif memuriyet süresi sonrasında çok sevdiği mesleğine nokta koydu. Emeklilik başvurunda bulunan ve Salı günü (yarın) Türkiye’ye dönecek olan Meral Akbilek Koray’ın özgeçmişinde şu notlar var:

Eskişehir’de doğdu, ilkokuldan itibaren tahsilini Ankara’da yaptı. Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi, Kimya Mühendisliği Fakültesi, Hamburg Ümiversitesi Kimya Enstitüsü (2 yıl devam), Anadolu Ümiversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde Ön Lisans yaptı.

Almanca, İngilizce, biraz Fransızca biliyor.

15 Şubat 1982 yılında Dışişleri Bakanlığına girdi.  

Demokratik Alman Cumhuriyeti Nezdindeki T.C. Büyükelçiliğinde, Karlsruhe Başkonsolosluğunda, Hannover Başkonsolosluğunda, Zagreb Büyükelçiğinde (Hırvatistan), Tallin Büyükelçiliğinde (Estonya), Salzburg Başkonsolosluğunda (Avusturya), Hamburg Başkonsolosluğunda görev yaptı.

38,5 yıl Devlet Memuriyetinden sonra emekli olmaya karar verdi.

Meral Akbilek ve Sivasspor Taraftar Derneği Başkanı Ruhi Özer, yardımcısı Nusret Çetin ve sekreter Emine Şahan

VEDA GÖRÜŞMELERİNİ TAMAMLADI

18 Ağustos Salı günü uçakla Türkiye’ye dönecek olan Muavin Konsolos Meral hanım, veda görüşmeleri ve ziyaretlerini tamamlayıp eşyalarını toparladıktan sonra, Pazartesi günü son defa olarak Kançılarya binasında Başkonsolosluk mensupları ile vedalaştı.

Sivasspor Taraftar Derneği Başkanı Ruhi Özer, yardımcısı Nusret Çetin ve sekreter Emine Şahan‘ın yemek davetine iştirak eden Muavin Konsolos Meral Akbilek Koray’ı Galatasaray Hamburg Derneği eski başkan Kamuran Pelek ile yönetimden Gülay Akçam, Aydın Aktürk ve Önder Zeybek’ten oluşan bir grup da ziyaret ederek bir buket çiçek sunuldu ve son bir hatıra fotoğrafı da çekildi. 

Galatasaray Hamburg Derneği eski başkan Kamuran Pelek ile yönetimden Gülay Akçam, Önder Zeybek Meral Akbilek ile

HAMBURG’A VEDA ŞİİRİ

“Hamburg şehrini konu alan şiirimde, görev yaptığım sırada 2015 yılında annem, 2018 Eylül’ünde ağabeyim, 2019 Mart’ında eşim ve genç yaşta hayata gözlerimi yuman yeğenimin Ağustos 2019’da kaybına dair acılar dile getirilmiştir. Hepsi Hamburg’daki görevime denk gelmiştir.” açıklamasında bulunan Meral Akbilek, bu hüzünlü duygularını gayet usta bir anlatımla şiirine adeta nakşetmiş.

Ve.. VATANDAŞLARIMIZA MESAJ

“Hamburg’dan çok güzel anılarla ayrılıyorum “Nasıl geçti habersiz, o güzelim yıllarım” şarkısında olduğu gibi emeklilik günlerimde her anını dün gibi hatırlayacağım” diyen Meral Akbilek Koray’ın veda mesajı ise şöyle:

“Görev bölgemiz Hamburg ve Schleswig-Holstein’daki değerli vatandaşlarımızla Hamburg Başkonsolosluğundaki görevim sırasında karşılaşmaktan büyük bir sevinç ve onur duydum. Mevzuat çerçevesinde her vatandaşımıza, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım. Buradan güzel izlenimlerle dönüyorum. Sizlerle gurur duyuyorum ve buradaki başarılarınızın devamını diliyorum.

Saygı ve içten selamlarımla.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir