Korona Aşısı İçin Gönüllü Aranıyor

Korona virüsüne karşı potansiyel bir aşının testi için, Hamburg-Eppendorf Üniversite Kliniğinde (UKE) gönüllüler aranıyor.

BU YIL İÇİNDE AŞI TESTLERİ BAŞLIYOR

Enfeksiyon doktoru Marylyn Addo başkanlığındaki ilk klinik testlerinin bu yıl başlaması planlanıyor. Ebola ve MERS aşılarının geliştirilmesinde çalışmalarda bulunan Addo’nun, bu deneyiminin korona virüsüne karşı klinik testlerdeki birçok işlem için bir taslak görevi gördüğü söyleniyor.

Dört hafta içinde iki kez uygulanacak olan aşı testine, 18 yaş ve üstü toplam 210 katılımcı gerekiyor. Aşı sonrası takip muayeneleri de dahil olmak üzere testler altı ay sürüyor. Ancak daha önce Etik Komite’nin onayı gerekiyor.

Marburg Üniversitesi Viroloji başkanı Stephan Becker, aşı planının hazır olduğunu açıklarken, Alman Enfeksiyon Araştırmaları Merkezi Kliniği çatısı altında, Münih Üniversitesi ve Hamburg’daki UKE ile birlikte aşının geliştirilmesi üzerinde çalışmalar yapılıyor. Şu anda Dessau’da üretilmekte olan aşının klinik kontrolü, muhtemelen Eylül ayının sonundan itibaren Hamburg’da yapılacağı tahmin ediliyor. Bu teste gönüllü başvuru için UKE’ye şimdiden kayıt yaptırılabiliniyor.

Kaynak: NDR

Derleme: Naciye ASLAN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir