KORONA VİRÜSÜ ALMANYA’DA YAYILIYOR – HAMBURG VE KUZEY ALMANYA DA ETKİLENİYOR.

Tüm gelişmelerden sizi haberdar ediyoruz. Bizi okumaya devam edin…

Haber : Gazetem – Foto : Cem Suveren

  • OKULLAR 29 MART’A KADAR KAPALI KALACAK
  • HAMBURG’DA 123 ADET ONAYLANMIŞ KORONA VAKASI.
  • HAMBURG MÜZİKAL TİYATROSU OYUNLARI DURDURDU, HARRY POTTER PRÖMİYERİ ERTELENDİ.
  • BAŞKAN PETER TSCHENTSCHER TÜM HAMBURGLULARA SESLENDİ.
  • HAMBURG İLKBAHAR DOM’U İPTAL EDİLDİ, TİYATROLAR VE KONSER SALONLARI KAPATILDI. 
  • HAMBURG MARATON ŞU AN İÇİN İPTAL EDİLDİ. 

OKULLAR 29 MART’A KADAR KAPALI KALACAK

Belediye Başkanı Peter Tschentscher

Senatonun bu gün özel bir toplantıda aldığı karara ve Belediye Başkanı Peter Tschentscher (SPD) daha sonra açıkladığına göre Korona virüsü salgını nedeniyle, Hamburg’daki okullar ve gündüz bakım merkezleri Pazartesi’den 29 Mart’a kadar düzenli operasyonları durduracak.

Senatör Ties Rabe’nin belirttiğine göre, Senato şu anda karar verilen 14 günlük okulların kapalı kalması konumunun ötesinde okulları kapatma hakkını saklı tutmakta, ancak buna daha sonraki bir tarihte karar verilecektir. Öğretmenlerin riskli bir bölgede olmadıkları sürece Pazartesi günü okullarda görevlerinin başında olmaları gerekmektedir…


Senato ayrıca Hamburg üniversitelerinden 20 Nisan’a kadar dersleri ertelemelerini talep ediyor. Ancak, üniversiteler özerk olduklarından dolayı bu kararları kendileri alırlar.


Kreşler de Pazartesi günü düzenli çalışmalarını durduracaklar.

Sosyal senatör Melanie Leonhard bir kez daha gündüz bakım merkezlerinin profesyonel olarak ya da başka nedenlerle ona bağımlı olanlar için açık kaldığını söyledi. Bu, her şeyden önce genel hizmetlerde, yani hastanelerde ve tıbbi uygulamalarda, nakliye şirketlerinde, itfaiyede ve poliste, gaz, su ve elektrik tedarikinde, atık toplama veya atık su bertarafında çalışan herkes için geçerli oldugunu belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir