KORONA’DA İSPANYA VE İTALYA’YI GEÇTİK

Haber : Ali GÜLEN / SÖZCÜ

PCR testlerinin güvenilirliği tartışılırken, Türkiye’de test yaptırıp corona virüsü testinde negatif sonuç alan ve Almanya’ya giden 1134 kişide korona çıktı. Bu sonuçlarla, Türkiye, İspanya ve İtalya’dan gelen Covid-19 sayısını katladı ve en çok enfekte gönderen ülkeler arasında ikinciliğe yükseldi. 

Almanya’da coronalı sayısı, tatilden dönenlerle birlikte 22.000’i aşarken, bunun 15.952’sini Almanya dışından gelenler oluşturdu. Türkiye ise, Almanya’ya en çok corona virüsü bulaşmış insan gönderen ikinci ülke. Covid-19 pozitif olarak dönenlerin büyük kısmı gurbetçiler, aralarında Alman turistlerin de olduğu sanılıyor.

Alman basınına da yansıyan Robert Koch Enstitüsü’nün verilerine göre Türkiye’den dönenlerde corona virüsü pozitif çıkanların sayısı, genel hasta sayısının yüzde 7’si…

KOSOVA BİRİNCİ, TÜRKİYE İKİNCİ
Robert Koch Enstitüsü’nün sayılarına göre, 20 Temmuz- 16 Ağustos arasında Almanya içinde 9.519 korona virüsü pozitif vakası vardı. Kosova’dan dönenlerin 1755’inde korona tespit edilirken, ikinci sırayı Türkiye’den gelenler aldı. Son 3 hafta içinde Türkiye’den dönen 1134 kişide corona virüsü tespit edildi.

Bu tespitler, dönenlerin doktorlardan A-Test almasının zorunlu tutulmasıyla gerçekleşiyor. Almanya, test yaptırmadan gelenleri kabul etmiyor ve test yaptırmadan gelenlere, geçerli bir mazeretleri yoksa 25.000 Euro’ya kadar ceza kesiyor. Kasıtlı olarak test yaptırmadan gelenlerin ise cezadan kurtulma şansı yok.

TÜRKİYE’DEKİ TEST TARTIŞILIYOR
Türkiye’den negatif sonuçlu PCR (Covid-19) testi alıp gelenlerin, nasıl en geç üç gün içinde Almanya’da korona virüsü pozitif olarak tespit edildiği ise henüz net olarak bilinmiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir