KORONA’DAN ÖLENLER VE ÖN HASTALIKLAR

Ünlü Hamburg Adli Tıp Uzmanı Klaus Püschel, Korona korkusunun abartıldığını düşünüyor. O ve ekibi Hamburg’daki ölenleri otopsi yaptı, virüsün bu durumlarda sadece son damla olduğu ortaya çıktı.

Hamburg Adli tıp uzmanı Klaus Püschel ve ekibi, Hamburg kentindeki korona kurbanlarını inceliyor ve virüs korkusunun aşırı olduğunu düşünüyor.

“Hamburger Morgenpost”a demeç veren Püschel, şu ana kadar Hamburg’da daha önce herhangi bir hastalığı olmayan tek bir kişinin ölmediğini söylüyor. “Bu virüs hayatımızı tamamen abartılı bir şekilde etkiliyor. Bunun virüsün yarattığı tehlike ile hiçbir ilgisi yoktur” diye konuşan Uzman, Korona ölüm oranlarının yıllık zirve ölüm oranı olarak fark edilmeyeceğini söyledi ve şöyle devam etti:

”İYİ BİR SAĞLIK SİSTEMİMİZ VAR”

“Hamburg bölgesinde hastalığın yayılması ile bağlantılı olarak ölüm korkusu için bir neden yok. İncelediğimiz tüm hastalarda kanser, kronik akciğer hastalığı, ağır sigara içenler veya obez insanlar, diyabet veya kardiyovasküler hastalık vardı. Bu durumlarda, virüs varili taşıran son damladır. İnsanlara yönelik endişe, virüsün çok hızlı yayıldığı gerçeğinde yatmaktadır, çünkü hala bağışıklık koruması yoktur. Ancak Almanya’da İtalyan şartlarımız yok. İyi bir sağlık sistemimiz var ve salgını iyi yönetebileceğimize inanıyorum. ”

Düzenleme: Naciye ASLAN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir