KREŞLER İÇİN YOL HARİTASI

Hamburg İş ve Sosyal İşler Senatörü Melanie Leonard, (SPD) çocukların kreşlerde tekrar bakımı konusunda açıklamalarda bulundu. Açıklamalara göre, haftalarca korona bağlantılı acil bakımdan sonra, Hamburg’daki kreş bakımlarının, 18 Mayıs’tan itibaren adım adım düzenli hizmete geri dönmesi hedefleniyor.

İLK BAŞTA OKUL ÖNCESİ YAŞTAKİ ÇOCUKLAR

İlk başta 5 ve 6 yaşlarındaki okul öncesi çocukların bakımı ile başlanacağını açıklayan Hamburg İş ve Sosyal İşler senatörü Melanie Leonhard, bununla birlikte hijyen şartlarından dolayı aksaklıkların olabileceğini belirtti. İki haftalık bir gözlem aşamasından sonra, yeni enfeksiyonlarla ilgili bir aksilik olmazsa, akabinde dört buçuk yaşındaki çocuklar için bakım tarihini 8 Haziran şeklinde belirten Leonhard, daha sonraki iki adımda, ilk başta üç yaşındaki çocuklar, ikinci adımda ve son olarak bebek bakımının da mümkün kılınması gerektiğini söyledi.

RİSKLERE KARŞI DİKKATLİ OLUNMASI

Kreşlerde normal bakım hizmetinin hem ebeveynler, hem de çocukların talepleri ile de bağlı olduğunu ifade eden Leonhard, bakım sürelerinin ebeveynlerin ihtiyaçlarına göre düzenleneceğini belirtti. Risklere karşı dikkatli olunmasını vurgulayan Leonhard: ”Dikkatsizlik veya günlük bakım merkezlerinde risk aktarımı yoluyla, bakım personelinin sağlığını tehlikeye atarsak kimseye faydası olmaz. Bu nedenle, iki haftalık gözlem aşamalarını içeren bir plana göre adım adım ilerlenmelidir. Her şey yolunda giderse, Temmuz ayının sonunda bebekler için gelişmeler olursa iyi olur” dedi. Bu arada normalleşmeye kademeli geri dönüş sırasında hiçbir ebeveynden ücret alınmayacağı belirtildi.

Ayrıca bakımın kademeli olarak genişletilmesi, çocuk bakıcı anne ve babalar için de geçerli olacak.

Kaynak: Hamburg.de
Derleme: Naciye ASLAN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir