KUAFÖRLER 4 MAYIS’TA AÇILIYOR

Haber: Mehmet ATAK

Korona virüs salgını yüzünden dükkanlarını haftalardır  kapatmak zorunda kalan Hamburglu Kuaförler, eyalet hükümetinin 4 Mayıs’ta tekrar açılma kararına yönelik düşüncelerini açıklarken, müşterilerden gelen telefonlar karşısında artık bunaldıklarını belirttiler.

Hamburg Senatosu’nun koyduğu Korona yasakları çerçevesinde bazı branşlar için getirdiği yumuşatma uygulaması gereğince çoğu işyeri şarta bağlı olarak Pazartesi günü açılmıştı. Bazı okullar, kuaförler ve kozmetik salonları de 4 Mayıs’ta tekrar açılmaya hazırlanıyor. Evlerinde bir nevi karantina hayatı yaşamakta olan müşterilerinin sabırsızlanıp, sık sık kendilerine telefon ettiklerini ifade eden kuaförler ile kozmetik salonu sahiplerinden bazılarıyla görüştük. Kendilerine gelen şikayetler de hemen hemen “Saçımız sakalımız birbirine karıştı, saçımın boyası bitti, acaba hiç olmazsa kısa da olsa gelmemizin  bir yolu yok mu?” şeklindeydi.  İşte anlattıkları:

ALGAN KUAFÖR / Behçet Algan:

Sevgili hemşerilerim değerli yurttaşlarım, Korona virüsü dolayısıyla bütün esnaflar kapalı kaldık. Küçük büyük tüm kurumlar  bundan etkilendi, Kuaför ve Berber meslektaşlarımın da bundan etkilendiğini biliyorum. 4 Mayıs’ta tekrar çalışmalara başlayacağız . Bu süreleri iyi değerlendirdiğimizi umarım. Kapalı olduğumuz bu sürede özel berber çağıranlar oldu. Bu süre içinde saçımız 1 santim fazla uzarsa ne olu??? Rizikoya değer mi? Ya berberde tıraş olurken kapıp da, olur ya gittiğin evin tümüne yayarsa kendinizi nasıl hissederdiniz.? Lütfen bu kalan sürede bu yasağa uyalım. Candan ve sağlıktan önemli bir şey yoktur. Açınca da maskeli mesafeli ve iş yerlerimizin büyüklüğüne göre içeri insaları almanız gerekmektedir. Bu virüs bize daha dikkatli yaşamayı, ve yaşadığımızın kıymetini hatırlatmıştır. Devletin yardımı bir parça yaramıza merhem olmuştur. Lütfen kurallara uyalım, bu belayı beraberce atlatalım. Hepinize sağlıklar dilerim.

FUNDA KOZMETİK / Funda Çağlar:

Corona desteği kapsamında yardım aldık ama elimiz kolumuz bağlı şekilde eve kapanmak zorunda kaldık. Özellikle kozmetik branşı, müşteri hizmetleri açısından devamlılık esasına dayandığı için, kapanma nedeniyle bu hizmetler elimizde olmaksızın kesintiye uğradı. Gerçi kozmetik konusu ekmek gibi, su gibi hayati bir ihtiyaç değil ama, nedense bazı müşterilerimiz bunu böyle görmeyip, kapalı olmamıza rağmen tehlikeye aldırmayıp gelme arzusundalar. Tabii ki hepimizin sağlığı yönünden bu isteklerini kabul edemiyoruz ve onlardan anlayış bekliyoruz.

CANE ve REINA KUAFÖR / Cahit Balat:

Özellikle çalışıp da sürekli toplum içinde bulunma durumunda olan kişilerin 2 hafta veya 3-4 haftada bir kuaföre gittiklerini söyleyebiliriz. Bundan dolayı da, sürenin hayli uzamasıyla birlikte insanlarda saçlarından dolayı belli bir stres ortaya çıkabilir. Kişi, her aynaya baktığında bu stresi yaşar gibi olur ve üzerinde de psikolojik yönden ters etki yaratabilir. Müşterilerimizin 4 Mayıs’a kadar sabırlı olmaları ve sağlık açısından da mümkünse randevu alarak kuaförlere gitmelerini tavsiye ederim. 

LİNDEN KUAFÖR SALONU / Alev Tan :

Korona virüs salgını önlemlerini çok yerinde buluyorum. Devlet desteği de olumlu bir karadır. Bunun haricinde bazı Alman müşterilerimin beni arayıp da “6 aylık kuaför ücretimizi peşin ödeyerek sana destek olalım” şeklindeki teklifleri beni çok duygulandırdı. Onlara teşekkür ediyorum. 4 Mayıs’ta her türlü hijyenik kurala bağlı olarak hizmetimize devam edeceğiz. Randevu sistemi şart tabii ki. 

ÇARŞI FRİSEUR / Deniz Usta :

Corona önlemleri sebebiyle Kanuni Sultan Süleyman’ın “Halk içinde muteber bir nesne yoktur devlet gibi.. Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi..”  meşhur sözünü hatırlatmak isterim. Her ne kadar uzayan saçlar acayip bir görüntü alsa da, kurallara uymak zorundayız. 4 Mayıs’ta işbaşı yaptığımızda, 2 koltuk arasında zaruri mesafe bırakıp, maske takılı şekilde hijyenik kaidelere uyarak çalışacağız. Umarım en kısa zamanda hayat normale döner.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir