KÜLTÜRLERARASI AİLE BİRLİĞİ’NDE YENİ YÖNETİM

Hamburg kentindeki Interkultureller Familienverbund e.V (Kültürlerarası Aileler Birliği) Derneği’nin olağan Genel Kurul toplantısında Bengisu Nisa Er, Naziye Balman ve Emethan Demirel başkanlık için ilk 3 sırayı paylaştılar.

Luruper Hauptstraße İlkokulu’nun konferans salonunda hijyen kuralları dahilinde yapılan seçimli Genel Kurul toplantısı, pandemi nedeniyle sınırlı sayıda üyenin katılımıyla gerçekleşirken, toplantıyı tüzük gereğince Başkan Tevhide Er yönetti. Hasan Kıvılcım ise divanda katip olarak görev yaptı.

TOPLUMDA “BİZ” OLMAYI BAŞARMAK 

Tüm dünyayı saran Pandemi ile Türkiye’deki depremler, doğal felaketler ve yaşanan ırkçı saldırılarda hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşuyla başlayan toplantıda konuşan başkan Tevhide Er,  özetle şunları söyledi: 

“18 yıl önce Altona Anneler İnisiyatifinin kurucu üyesi ve fahri çalışanı olarak başladığım sosyal ve kültürel çalışmalara 6 yıl önce Insiyatifimizin kamusal bir statü alması düşüncesiyle dernekleşerek yola devam etme kararı almasi, yine değerlendirme, istişare,araştırma,tüzük ve bir çok konuda ilk günden bu güne hem kurucu üye, hem 1.başkan hem aktiv gönüllü çalışanı olmakla derneğimizin bir parcası olmaktan gurur duydum.

Çünkü biz yaşadığımız toplumda “BIZ” olmayı başardık, amacımıza ulaştık. Adından da anlaşıldığı gibi kültürlerarası bir köprü olduk.. Farklılıklarımızı zenginlik bildik ve hep birlikte “BIZ” olduk. Temennim bundan sonra da yine “BİZ” olmanın bilinciyle daha güzel  başarılara imza atılması ve bir çok insana  destek, kılavuz olunmasıdır.

18 sene önce kücücük olan çocuklarımız büyüdü, üniversite bitirdi, iş güç sahibi oldu. Bunları görüyor olmakla onur ve gurur duyuyoruz. Bir bilgeye sormuşlar yol mu, varılan hedef mi daha değerlidir diye?

Bilge cevap vermis “yol arkadaşı” diye!

Bilgenin dediği gibi BİZ olarak yaptığımız da sadece öncülüktü ve biz onca seneyi beraberce yürüdük, aktif gönüllü çalışan arkadaşlarımızla.

Bu vesile ile ilk günden bugüne bizimle yürüyen, gönüllü aktif üyelerimize Maddi manevi destegini eksik etmeyen tüm yol arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum.

Aramızda olup, benimle birlikte 18 yil önce birlikte yol alan inisiyatif dönemi dernek kurucu üyesi ve 2 yıl Başkan Yardımcılığı görevi yapan can dostum, gönüldaşım yol arkadaşım Serap Aydın’a da sonsuz teşekkürler.

Hepiniz sağ olun, var olun!

Yeni seçilecek yönetime şimdiden başarılar diliyorum.”

TEVHİDE ER’E  ONURSAL BAŞKANLIK

Faaliyet ve Kasa raporlarının sunulmasının ardından yönetim aklandı. Yeni yönetim secilmeden önce, üyelerin önerisi ve oybirliği ile Onursal Başkanlığa Tevhide Er getirildi.. Daha sonra yapılanseçimlerde ise Bengisu Nisa Er ise derneğin yeni başkanı seçildi. 

YÖNETİM KURULU

Başkan: Bengisu Nisa Er 

2. Başkan: Naziye Balman

3. Başkan : Emethan Demirel

Kasa: Hüsniye Kıvılcım

YK Üyeleri: Gülhan Bataray, Fazilet Er, Fırat Yılmaz 

Yedek Üyeler: Emel Uygur, Selma Demir, Abdi Dağlum, Nazan Gündeşli, Melek Kahraman 

Eski başkan, yeni Onursal Başkan Tevhide Er’den Vedâ konuşması:

Toplantı sonunda bir vedâ konuşması yapan Tevhide Er, tüm üyeleri de duygulandıran sözlerle, dernekteki aktif görevleine nokta koyduğunu ifade etti: 

“Dili dini ırkı, rengi cinsi ayırt etmeyen,

Yaşını, yaşamını, yabanını gözeten,

Derdine derman, iyiliğine ferman olan,

Karasına, aydınına fener olan İ

İnsanı insan bilen tüm üyelerimize ve dernek dostlarımıza selam, sevgi ve saygılarımı sunarak veda ediyorum.”

Haber : Mehmet ATAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir