LEVENT DANIK GÖZYAŞLARI İLE EBEDİYETE UĞURLANDI

İşyerinde geçirdiği kriz sonucunda kalbi duran ve kaldırıldığı hastanede bütün çabalara rağmen hayata döndürülemeyen 38 yaşındaki medya emekçisi Levent Danık için basın camiası, aile fertleri ve yakınlarının iştirakiyle hüzünlü bir veda töreni düzenlendi. Hamburg Türk Basın Birliği (HTBB)Yönetim Kurulu’nda Sayman olarak da görev yapmakt olan Danık için,  anma töreninin  ardından cenaze namazı kılındı, helâlik istendi, dualar edildi.

Haber: Naciye ASLAN / Fotoğraflar: Kadir TAÇGIN

Genç yaşta, kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 3 çocuk babası Levent Danık’ın vakitsiz ölümü yakınlarını ve HTBB’deki arkadaşlarını  derinden üzdü. 

GAZETECİ ARKADAŞLARI LEVENT DANIK İÇİN KONUŞTU

Türk Basın Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Danık için, son yolculuğuna uğurlanmadan önce   HTBB tarafından Wihelmsburg’da, Yeni Ayasofya Camii salonunda bir anma töreni düzenledi. 1 dakikakalık saygı duruşu ile başlayan veda törenini Levent Danık’ın kişiliği üzerine yaptığı konuşma ila açan HTBB başkanı Emin Sağlık, Yönetim Kurulu üyelerinden olup veciz bir konuşmasıyla Ali Akdemir, 19 yıllık birlikte çalışma ortamını duygsal cümlelerle gözyaşları arasında dile getiren Rıza Atamtürk ve yönetimdeki kısa süreli çalışma ortamını ustaca yorumlayan Başkan Yardımcısı Oya Pervin Pelit‘in yanı sıra, Erdal Altuntaş’la Mehmet Atak da medyada Grafiker ve Sayfa Sekreteri olarak görev yapmakta olan Danık’ın meslek ahlakı ciddiyeti  ve düzenli çalışma sistemi üzerine konuştular. Esma Arslan, Coşkun Coştur, Ali Kurtuldu, Kemal Doğan, Nebahat Uzun, Kadir Taçgın ve Camii başkanı Ramazan Karakaya da Levent Danık’ın ölümü hakkında duygu ve düşüncelerini aktardılar. Konuşmalarında Danık’ın ölümünün çok erken olmasından dolayı duyulan üzüntüleri dile getiren konuşmacılar, Danık’ın çok iyi bir insan oluşu, kibar, yardımsever, hiç eksik olmayan gülümsemeleri ile hatırlanacağını ifade ettiler. Rıza Atamtürk’ün ‘oğlum’ dediği, Danık’tan kendisine gelen son sesli mesajın dinletilmesi ise,  başta eşi Ayşe Danık, çocukları, yakınları ve salondaki herkesi etkilerken, hüzünlü anlar yaşandı. Eşi Ayşe Danık, “Allah hiç kimseye böyle bir acı vermesin” diyerek yürekleri dağladı. Salonda STK, politika, ticaret, spor, Radyo ve bazı medya mensupları ile sanat ve müzik dünyasından Hadi Öztürk haricinde kimsenin olmayışı dikkat çekti.    

DENİZLİ’DE TOPRAĞA VERİLECEK 

Öğle namazını müteakip, Yeni Ayasofya Camii imamı ve Hac Organizasyonu sorumlusu Hakkı Barutçu eşliğinde Levent Danık’ın cenaze namazı kılındı. Çok sayıda katılımın gerçekleştiği namazda, insan yaşamının ne kadar değerli olduğunu anlatan İmam Barutçu, ölümün her an gelebileceğini, daima iyi insan olma yolunda gidilmesinin önemine dikkat çekti. Cenaze namazının ardından eşinin ayakta durmakta zorlandığı, çocukların derin üzüntü yaşadığı görüldü. Üçüncü kez baba olan Levent Danık’ın 5,5 aylık oğlu ise, hiç bir şeyden haberi olmadan, bebek sepetinde sakince yatıyordu. 

ELMALAR LEVENT’İN BAHÇESİNDEN

Cenaze namazı sonrasında tüm cemaate Danık ailesi tarafından kıymalı pide ve ayran ile birlikte, rahmetli Levent Danık’ın kendi bahçesindeki ağaçlardan toplanan mevsim sonu elmalar da ikram edilmesi ise, insanları oldukça duygulandırdı.Bürokratik işlemleri Arif Cenaze firmasınca tamamlananLevent Danık’ın cenazesi Pazartesi günü (bugün)  Türkiye’ye gönderilerek, Salı günü memleketi Denizli merkezde toprağa verilecek.
Allah merhuma rahmet, yakınlarına büyük sabırlar versin.
 
SESSİZ GEMİVe..  Şair Yahya Kemal Beyatlı’nın yazdığı SESSİZ GEMİ şiirini, sanatçı Hümeyra’nın sesinden dinleyerek Levent Danık’ı her zaman hatırlayalım:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir