LİG’DE ZİRVE DEĞİŞMEDİ, DİPTE HAREKET VAR

Süper Lig’de 26. haftayı da bıraktık. Zirveyi etkileyebilecek maçların beraberlikle sonuçlanması, Sivasspor’un Antalya’da 1-0 kaybetmesi sonucunda sıralamada bir değişiklik olmazken, düşme hattındaki takımlar arasına, son haftalardaki puan kayıplarıyla Malatyaspor da katıldı.

İSTANBUL’DAKİ GS-BJK DERBİSİNDE GOLSÜZLÜK

Trabzonspor-Başakşehir mücadelesinin beraberlikle sonuçlanmasını takiben Beşiktaş’ı konuk eden Galatasaray, seyircisiz maçta zirveye çıkabilmek için gerekli 3 puanı alamadı. 0-0 biten maçtan bazı tespitlerimiz şunlardı:

Ev sahibi Galatasaray 11 yabancı ile sahaya çıktı. Maçın ilk yarısındaki tek etkisiz vuruş Feghouli’den geldi. Futbolcular arasındaki konuşmalar genellikle İngilizce, Arapça, İspanyolca, Türkçe ve Portekizce olarak mikrofonlara yansıdı.

GALATASARAY: Özellikle ilk yarıda heyecansız, rizikolu paslar, telaşlı, isabetsiz paslar, geri ve yan paslar, etkisiz vuruşlar.

BEŞİKTAŞ: Bilinçli oyun, organize akınlar, kazanma hırsı, telaşsız futbol.

Ankaragücü, ligde kalma yolunda Rize’yi 2-1 yenerek düşmemek için moral buldu.. Kasımpaşa, Göztepe engelini 2 golle geçerek nefes aldı. Denizlispor, Gençlerbirliğini 1-0 mağlup etti ve üst sıralara tırmandı. Alanyaspor, Gaziantep FK’yı 1-0’la geçti ve Avrupa iddiasını sürdürdü. Konyaspor ise Fenerbahçe’yi tek golle mağlup etti. Kayserispor, sahasında Malatyaspor’u 2-1 mağlup ederek ligde kalma umutlarını devam ettirdi. Trabzonspor ile Başakşehir 1-1 berabere kaldı.  Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan derbi mücadelesinden gol sesi çıkmadı. Pazartesi günü yapılan Antalyaspor- Sivasspor maçında, ev sahibi Antalya 81’de Veysel’le güldü ve 3 puanın sahibi oldu ve Sivasspor’u zirveye çıkma yolunda çelmeledi.

26. HAFTA TOPLU SONUÇLAR

Ankaragücü 2-1 Çaykur Rizespor

Kasımpaşa 2-0 Göztepe

Denizlispor 1-0 Gençlerbirliği

Alanyaspor 1-0 Gaziantep Futbol Kulübü

Konyaspor 1-0 Fenerbahçe

Kayserispor 2-1 Yeni Malatyaspor

Trabzonspor 1-1 Başakşehir

Galatasaray 0 -0 Beşiktaş

Antalyaspor 1- 0 Sivasspor

PUAN DURUMU VE SIRALAMA

Trabzonspor 53 puan

Başakşehir 53

G.Saray 50

Sivasspor 49

Beşiktaş 44

Alanyaspor 43

Fenerbahçe 40

Göztepe 34

Gaziantep 32

Denizlispor 31

Antalyaspor 30

Gençler Birliği 28

Kasımpaşa 26

Konyaspor 26

Malatyaspor 25

Rizespor 25

Ankaragücü 23

Kayserispor 22

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir