Lübeck te Muhteşem Program

Lübeck Diyanet Camii’nde, Hamburg Din Hizmetleri Ataşeliği’nin öncülüğünde cami derneğinin tertip ettiği proğrama yoğun bir katılım oldu.

Haber ve Fotoğraflar: Kadir TAÇGIN

Proğrama iki önemli misafir iştirak etti.Diyanet İşleri Başkanlığı Dîni Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih KURT Hocaefendi ve 2013 Kur’an Kerim’i Güzel Okuma Yarışması dünya birincisi, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu üyesi Yaşar Çuhadar’ın katılımıyla program daha bir coşkulu hale geldi. Akşam namazı sonrası Kur’an Kerim ziyafetiyle başlayan proğram, Doç. Dr. Fatih KURT’un doyumsuz sohbetiyle devam etti . Fatih KURT hoca,  sevgili Peygamberimizin vefa örneklerinden bahsedip, özellikle gençlere hayat rehberi olacak tavsiyelerde bulundu. Şu an insanlığın en büyük sıkıntısının sevgisizlik ve vefasızlık olduğunu ifade eden Kurt, “Bu problemleri aşmanın en kolay yolu Hz Peygamberin hayatını örnek almaktır” diyerek çareler sunduğu sohbetini hatim duasıyla sonlandırdı.

Kuran Kerim tilaveti ve kasidelerle devam eden proğram Hamburg Din Hizmetler Ataşesi Osman Dikeç’in  teşekkür konuşması ve Diyanet Camii Din Görevlisi Eyüp Özdemir’in  kapanış konuşması ve hediye takdimi sonrası yatsı namazıyla birlikte sona erdi.Verilen ikramın ardından çevre illerden katılan çok sayıda din görevlisi ve dernek başkanlarıyla kısa bir toplantı yapılıp özellikle gençlerimize ve insanlığa yapılacak hayırlı hizmetler konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir