Lübeck’te 19 Mayıs ve Atatürk unutulmadı

Almanya’nın Lübeck kentinde faaliyet gösteren TÜRGEM derneği, geleneksel olarak her yıl kutladığı “19 Mayıs ve ATATÜRK ‘ü Anma”  etkinliğini bu yıl, Corona pandemisi ve sağlık tedbirleri nedeni ile tarihi Koberg meydanında  “31. Etkinlik” olarak kutladı. 

Şenliğin okul yaz tatiline rastlamasına rağmen Lübeck’te yaşayan değişik uluslardan bireylerin, resmî konukların ve de siyasetçilerin katıldığı etkinlikte, konuklara Türk mutfağından yiyecekler de ikram edildi.

BAŞKAN REMZİ UYSAL’DAN KONUKLARA TEŞEKKÜR

Konukları ve TÜRGEM üyelerini selamlayan Başkan Remzi Uysal, Korona tedbirleri nedeniyle bu yıl da gecikmeli de olsa kutladıkları 19 Mayıs Şenliği ve ATATÜRK’ü Anma etkinliğinin gerçekleşmesinde payı olan herkese ve de konuklara da katılımlarından dolayı, teşekkür etti.

Dernek Başkanı  Remzi Uysal, TÜRGEM’in yapmış olduğu  çalışmalar hakkında kronolojik bir sıralama ile bilgi verdikten sonra, Hamburg Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosluğu adına  Konsolos Tuğba Erben, Eyalet Parlamento SPD grubundan milletvekili Kerstin Metzner, Birlik 90/Yeşiller Partisi Lübeck İl Teşkilatından ve 26 Eylül seçimlerinde Federal Parlamento milletvekili adayı Bruno Hönel, Eski Piskopos Karl-Ludwig Kohlwage ve Prof. Dr. Morten Schütt de birer konuşma yaparak, TÜRGEM derneğinin çalışmalarına ve 19 Mayıs ve ATATÜRK’ün yurt dışında yaşayan Türk toplumu  için önemine dikkat çektikleri gibi, gençlere de Almanya’nın sunduğu en iyi eğitim imkanlarından yararlanmalarını önerirlerken, anne ve babalara da çocuklarının eğitimine önem verme çağrısında bulundular. 

Koberg meydanında güzel bir yaz akşamında konuklar ile TÜRGEM üyeleri geç saatlere kadar müzisyen Şükrü Toprak’ın sunduğu müzik şöleninde eğlenip, sohbet etttiler. 

Haber ve Fotoğraflar: Kadir Taçgın 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir