LÜTFİ DEDE EĞİTİM ATAŞESİ OLDU

Bir süredir tedviren yürütülmekte olan T.C. Hamburg Başkonsolosluğu bünyesindeki Eğitim Ataşeliği görevine çekirdekten yetişme bir eğitimci olan Lütfi Dede atandı. Bavyera ve Hamburg’da 5’er yıl süreyle öğretmen olarak hizmet vermiş olan Lütfi Dede, Ataşe Vekili olarak yeni işine başladı.

Haber: Mehmet ATAK / gazetem.eu

Zaman zaman geçici görevlendirmelerle yürütülmekte olan T.C. Hamburg Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği’ne nihayet bir atama yapıldı ve hem Türkiye hem de Alman Eğitim sisteminin içinden yetişmiş öğretmen Lütfi Dede Ataşe Vekili olarak göreve atandı.

LÜTFİ DEDE KİMDİR ?

1970, ZonguldaK/ Devrek doğumlu Lütfi Dede, 1979 yılında Almanya`da NRW eyaletinde yaşayan ailesinin yanına gitti ve orada 5 yıl süreli eğitim hayatına devam etmek üzere 1984’te Türkiye’ye geri dönüp Devrek Lisesi’nden mezun oldu. 1992 yılında Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği bölümünü bitird ve 1993 yılında Sınıf Öğretmeni olarak göreve başladı.

1999 yılında bakanlığımızın açtığı “Yurt Dışında Görevlendirilecek Öğretmenleri Seçme Sınavı” nı kazanarak Almanya’nın Bavyera Eyaleti’nde Türkçe ve Türk Kültürü ile İslam Din Dersi Öğretmeni olarak 5 yıl süreyle görevde bulundu. Yurt dışı görevi bittikten sonra Zonguldak`ın Devrek ilçesinde 3 yıl Sınıf Öğretmenliği yaptı ve 2007 yılından itibaren de Devrek Anadolu Lisesi’nde Almanca Öğretmeni olarak göreve başladı.2009-2010 yılları arasında Devrek Anadolu Lisesi Müdür Yardımcılığı, Devrek Gençlik Merkezi Kurucu Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

2010 yılında Seçme Sınavı” nı tekrar kazanarak Almanya’nın Hamburg Eyaleti’nde Milli Eğitim Bakanlığımız ve Hamburg Eğitim Senatörlüğünün ortaklaşa hayata geçirdikleri başarılı ve örnek bir proje olan İki Dilli Sınıflarda Türkçe,Beden Eğitimi, Almanca-Türkçe Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak 5 yıl görev yaptım. Bunun yanı sıra Eğitim Ataşeliği koordinatörü olarak da çalıştı. İki Dilli Okul Projesinin başarılı olması ve tanıtılması için veli bilgilendirme toplantılarına ve sosyal çalışmalara katıldı. Yurt dışı görev süresi dolduğunda ise, 2015 yılında ücretsiz izne ayrılarak Hamburg Eyaleti Eğitim Senatörlüğü’ne bağlı resmi bir okulda Almanca ve Matematik Öğretmeni olarak 5 yıl görev yaptıktan sonra T.C. Hamburg Başkonsolosluğu bünyesinde Eğitim Ataşe Vekili olarak atandı.

Koordinatör Öğretmen Erol Özmutlu- Eğitim Ataşe V. Lütfi Dede – Koordinatör Didem Helvacıoğlu 

YENİ ATAŞE’DEN  MESAJ VAR

4 Eylül’de yeni görevine başlayan Hamburg Başkonsolosluğu Eğitim Ataşe Vekili Lütfi Dede, Eğitim Ataşeliği olarak Hamburg ve Schleswig-Holstein eyaletleri dahilindeki Türk çocuklarının eğitimi konusunda başta T.C. Hamburg Başkonsolosluğu olmak üzere Alman makamları ile Okul yöneticileri, öğretmen ve veli dernekleri ile sıkı bir işbirliği içinde olunacağını belirterek şunları söyledi: ” İki Dilli Sınıflar ile Türkçe ve Türk Kültürü derslerinin Hamburg ve Schleswig-Holstein Eyaletlerimizde  yayılması ve yürütülmesi için veliler, sivil toplum kuruluşları, öğrencilerimiz ve tabii ki basın ile elele vererek çalışacağız. Zor bir süreçten geçiyoruz. Bu zor süreçte motivasyonumuzu yitirmeden, hatta bildiklerimize  yeni  bilgiler katarak çıkacağımızı ümit ediyor, dünyamızın en kısa zamanda bu pandemiden kurtulmasını, zor şartlar altında görevlerini en iyi şekilde yürütmeye çalışan  öğretmenlerimize ve tüm insanlara mutlu ve sağlıklı bir gelecek  diliyorum.

LÜTFİ DEDE EĞİTİM ATAŞESİ OLDU” için 2 yorum

  1. Lütfü abi Allah razı olsun kızlarıma güzel öğretim yaptın. Kızım Mehtap, Şerife, ve Meltem Demirkaynak. Sizin sayenizde kızlarımız iyi yerlere vardılar. Ailenize saygılarımı ve sevgilerimi ulaştırırsanız sevinirim

    Saygılarımla
    Fatma Aydın
    Bad Tölz den

  2. LÜTFİ HOCAM.. UZUN YILLAR OLDU. 1994-1999 DEVREK BILIK İLKOKULU AYHAN ÇELİK. BORDO ŞAHİNİN VARDI. BILIK YUKARI MAHALLEDE ÖĞRETMENDİN. SENİ BURALARDA GÖRMEK BENİ ÇOK MUTLU ETTİ DEĞERLİ HOCAM. HAYIRLI OLSUN İNŞALLAH. YENİ GÖREVİNDE BAŞARILAR DİLERİM. 5056055304 TELİM…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir