M.YILDIZ’IN DÜZENLEDİĞİ KAHVALTIYA YOĞUN İLGİ

Mehmet Yıldız Kadınlar Günü ve 23 Şubat 2020 tarihindeki seçimde Hamburg Eyalet Parlamentosuna Sol Parti’den milletvekili seçilmesinden dolayı teşekkür kahvaltısı düzenledi. Sanatsal etkinliğin yer aldığı kahvaltıya 700’den fazla kişi katıldı. Yıldız konuşmasında kadın erkek eşitliğinin önemine değinirken, seçimde kendisini destekleyenlere teşekkür etti.

Haber/Foto: Naciye ASLAN

Hamburg Alevi Kültür Merkezi (HAKM), Nobistor 33 adresinde gerçekleşen kahvaltı cinayetlerde hayatını kaybeden kadınlar için 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı. Özgül Karık’ın yaptığı sunumda, kahvaltının açılış ve selamlama konuşmasını gerçekleştiren Karık, ”Anne ve babalar kız çocuklarını güçlü, özgüvenli ve özgür yetiştirmelidir ki, gelecekte 8 Mart’da şiddeti ve eşitsizliği değil, kadınların başarılarını konuşalım. Krize, şiddete , eşitsizliğe, savaşa karşı gücümüz, birliğimizdir” dedi.


Yapılan kahvaltıdan sonra kısa bir konuşma yapan Mehmet Yıldız, ”İlk başta Kadınlar Günü kutlu olsun. Kadınların şiddetten korunmaları için, mutlaka ekonomik güvenceleri olması lazım. Ekonomik gücü olmayan kadınların çoğu şiddete katlanmak zorunda kalıyor. Her alanda, kadın erkek ayırımı yapılmadan eşitliğin sağlanması gerekiyor” diye konuşan Yıldız, seçim sürecinde, her türlü destekte bulunup, yanında olanlara teşekkürlerini bildirdi.


Her iki katın da dolu olduğu kahvaltıda tüm hazırlıkları Kadınlar Günü sebebiyle erkekler yaparken, kadınlara da gül dağıtıldı. Kahvaltı boyunca sanatsal alanda Nazım Hikmet’in ‘Kadın’ şiiri, Cesaretli Kadınlar Derneği’nden kadına karşı şiddetin vücut diliyle gösterisi ve müziksel bölümünde de Halklar Sanat Topluluğu ve Grup Cemre’nin söylediği türküler kahvaltıya ayrı bir renk kattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir