Macron’dan Türkçe mesaj: Türkiye’ye net çağrıda bulunduk, görünüşe göre işitilmiş!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Twitter hesabından Türkçe yazdığı mesajında, Korsika adasında Akdeniz ülkeleriyle yapılan toplantıya atıfta bulunarak, “Ajaccio’da, Türkiye’ye net bir mesaj gönderdik: iyi niyetli, naiflik olmaksızın sorumlu bir diyaloğu yeniden açalım. Bu çağrı bundan böyle Avrupa Parlamentosu’nun da çağrısı. Görünüşe göre de işitilmiş. İlerleyelim.” dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın da olduğu Güney Avrupa Ülkeleri Birliği Forumu’na üye ülkelerin devlet başkanlarıyla Korsika Adası’nda bir araya gelmiş ve burada yaptığı konuşmada “Türkiye’nin bölgede artık bir ortak olmadığını ve AB olarak Ankara’ya net bir mesaj verilmesi gerektiğini” belirtmişti.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı ise Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, “Türkiye bölgede artık bir ortak değil, sorunumuz Türk halkı ile değil Erdoğan hükümetiyle” sözlerine sert yanıt verdi.

Bakanlıktan 10 Eylül’de yapılan açıklamada, “Dış politikadaki tüm sinsi planlarını suya düşürdüğümüz, oyunlarını bozduğumuz Macron, iç acısıyla Türkiye’ye saldırmaktadır. Fransa Cumhurbaşkanı, ferdi ve milliyetçi tutumuyla gerginliği teşvik etmekte, Avrupa ve AB’nin çıkarlarını riske atmaktadır.” ifadelerine yer verilmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir