MEDYA DÜNYASINA “OKSİJEN” GELİYOR

Ağırlıklı olarak Hürriyet gazetesinde yıllarca görev yapmış olan tecrübeli gazeteci Fatih Güllapoğlu, 2021 yılının ilk gününde  yine “FLAŞ.. FLAŞ.. FLAŞ.. YENİ BİR GAZETE KURULUYOR.. GAZETENİN ADI: “OKSİJEN” başlıklı  atlatma bir haberle medya dünyasında  bomba etkisi yarattı.

Derleme: Mehmet ATAK

Hürriyet’in  Avrupa’da en çok satan gazete olduğu yıllarda aktif görevler üstlenmiş olan gazeteci Fatih Güllapoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımları ile dikkat çekerken, yılın ilk gününde yeni bir gazete kurulduğu haberiyle yine klasını konuşturdu. Güllapoğlu bu defaki atlatma haberinde ise yeni bir gazetenin “OKSİJEN” adıyla Türk Medyasına adım atacağını duyurdu.

“OKSİJEN” hakkındaki iki aşamalı tafsilatlı bilgileri aşağıda bulacaksınız.  Fakat,  önce  Fatih Güllapoğlu’nu daha yakından tanıtmak amacıyla kendisinin Yeni Yıl mesajını okuyalım:  

2021 DİLEKLERİ

Devletleri yönetenlerin halklarının paralarını yemediği ve yedirmediği; insan kayırmacılığı yapmadığı; halklarına yalan söylemediği; yönettikleri devletlerin mallarını ve topraklarını başkalarına peşkeş çekmediği; adaleti ve hukukun üstünlüğünü mutlak tesis ettiği; tüm hastalıkların tedavi çarelerinin bulunduğu; kadınların katledilmediği; çocuk istismarcılarının ömür boyu tek kişilik hücrelere hapsedildiği; magandaların soylarının, köklerinin kurutulduğu; açgözlü büyük sermayedarların açgözlülüklerine fırsat verilmediği; dünyanın en geri zekalı savaşları olan din ve mezhep savaşlarının sona erdiği; insana, doğaya ve hayvana sevgi ve saygının eğitimin baş tacı yapıldığı bir 2021 dileğiyle, herkesin yeni yılını kutluyorum.

Sevgi ve saygılarımla.

Fatih Güllâpoğlu

FLAŞ… FLAŞ… FLAŞ.. YENİ BİR GAZETE KURULUYOR.. ADI: “OKSİJEN”

Çok az sayıdaki muhalif gazete dünyamıza, yepyeni ve güçlü bir gazete katılacağını öğrendim.
Gazetenin adı: OKSİJEN
Öncelikle bir çok işsiz meslektaşım için umut kapısı olacak bu gazetenin demokrasi çabalarına ve medya dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum.

Zafer Mutlu


Aldığım bilgilere göre, gazeteyi Zafer Mutlu kuruyor. Çalışmalarını hızlandırdığını öğrendiğim Zafer Mutlu, gazetenin Genel Yayın Yönetmenliği’ne Dinç Bilgin döneminde Sabah Grubu’nda, Aydın Doğan döneminde de Doğan Grubu’nda bir çok konumda yönetici olarak çalıştırdığı Tayfun Devecioğlu’nu getirdi.
Bu bilgiyi bir kaç kaynaktan almama karşın, son olarak mesleğimizin en başarılı supervisor’lerinden Ali Baba lakaplı Ali Acar’dan da check ettim. Ali Acar, bu bilgilerin kendisine de ulaştığını doğruladı.
Haberi, Zafer Mutlu’nun da kendisini arayıp doğrulatabilirdim. Ama haberin süjesi Zafer Mutlu olduğu için, haberim “Atlatma haber” niteliğini kaybedecekti. Üstelik, Zafer’in, “Şimdilik yazma” ricası gibi bir risk de olduğu için kendisini aramamayı tercih ettim. Çünkü eski dostluğa binaen kıramazdım.
 

Tayfun Devecioğlu


KİMLER VAR, ÇİZGİSİ NE OLACAK?
 
Gazetenin ilk işe alınan yazarı, Zafer Mutlu’nun kadim yol arkadaşı ve mizahi yazı ustası Selahattin Duman oldu. Bir diğer yazar ise Ruşen Çakır oldu. Ruşen Çakır ismi, bana gazetenin sanki Ali Babacan çizgisinde olacağı izlenimi yarattı. Gazetenin her durumda Liberal Demokrat bir çizgide olacağına kesin gözüyle bakıyorum.

Selahattin Duman


 
ZAFER MUTLU – TAYFUN DEVECİOĞLU- RUŞEN ÇAKIR- İSMAİL YUVACAN
 
Zafer Mutlu sıfırdan gazete kurup yüceltmekte başarısı kanıtlamış bir isimdir.
Zafer Mutlu, Tayfun ile de yıllarca uyum içerisinde çalışmıştır. Yıllar önce Sabah Gazetesi’nin Ekonomi Servisi Müdürlüğü’ne, sonra Ankara Temsilciliği’ne, ardından da Genel Yayın Yönetmenliği’ne getirdiği Tayfun Devecioğlu’nu, Vatan Gazetesi’ni kurduğu zaman Genel Yayın Yönetmenliği’ne getirmişti. Devecioğlu son olarak Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevini ifa etmişti. Ancak Yıldırım Demirören Doğan Medya Grubu’nu alıp Ak Partilileştirme operasyonuna başlayınca, Tayfun Devecioğlu’nu da kovmuştu. Devecioğlu’nun Genel Yayın Yönetmeni olmasını, titizliği ve başarılı yöneticiliğinden dolayı iyi bir seçim olarak görüyorum.

Ruşen Çakır



Gazetenin Yayın Koordinatörlüğü’ne ise, yine Zafer Mutlu-Tayfun Devecioğlu ekibinden İsmail Yuvacan’ın getirildiği de, öğrendiğim bilgiler arasında. İsmail Yuvacan’ı yakından tanımamama karşın, son derece çalışkan bir meslektaşımız olduğunu biliyorum
Benim tanıdığım Zafer Mutlu, gazetenin haber sitesini kısa zamanda Türkiye’nin en çok okunan haber sitelerinden biri haline getirir ve çok kısa sürede ya bir televizyon kurar, ya da bir televizyonu alıp parlatır. Kısacası hedefi bir medya grubu olacaktır.
Gazetenin ismini çok çok beğendim. Tam döneme uygun bir isim. Hem salgının hasta ettiği insanların en büyük ihtiyacı olan oksijeni, hem de demokratik hukuk devleti çizgisinden çıkmış bir Türkiye’nin duyduğu taze oksijen gereksinimini vurguluyor.
 
Beni en çok sevindiren bir diğer konu ise, medyanın tarumar edildiği bu dönemde, Ak Parti yönetiminin kıyımına uğramış ve işsizlikten evine ekmek bile götüremeyecek duruma gelmiş bir çok meslektaşımız için OKSİJEN’in, adeta bir hayat öpücüğü işlevini görecek olmasıdır.
Dilerim, Zafer Mutlu ve ekibi başarılı olur ve ülkemiz temiz bir oksijen kaynağına daha kavuşur.
 
1 Ocak 2021-Cuma Fatih Güllâpoğlu
 

 
 
VE..ZAFER MUTLU YENİ GAZETE “OKSİJEN”İ ANLATTI
Bugün medya dünyasına kendi sayfamdan bomba gibi düşen, Zafer Mutlu’nun kurduğu yeni gazete Oksijen ile ilgili ilk açıklama, yine Zafer Mutlu’dan geldi.
Telefonla arayan Zafer Mutlu her zamanki samimiyeti ile, bugün medyada ilk haberini verdiğim Oksijen’i A’dan Z’ye sizler için anlattı.
 
Sözü hiç uzatmadan, Oksijen’in kurucusu Zafer Mutlu ile soru-cevap şeklinde yaptığımız söyleşiyi kısa spotlarla veriyorum:
 
* Ne Ali Babacan, ne de bir başka siyasetçi ile hiç bir ilgimiz yok. Ve gazetemizi kurarken de hiç bir siyasetçi ile görüşmedik.
 
* 15 Ocak Cuma günü piyasaya çıkacak Oksijen, asla şucu ya da bucu olmayacak.
 
*Oksijen, muhalif değil; laik, liberal demokrat çizgide bir, “Bilgi ve gerçekler gazetesi” olacak ve okumayı sevenlere hitap edecek.
 
* Haftalık ve normal gazete ebatında, ama çok sayfalı olarak yayınlanacak olan Oksijen, ilk aşamada, İstanbul, Ankara ve İzmir’in yanısıra; Çanakkale Boğazı’nın Ege denizi girişinden Antalya’ya kadar uzanan Ege kıyılarında piyasaya çıkacak.
 
* Oksijen, Toplumu çok yakından ilgilendiren konuların ele alındığı; sağlıktan, ekonomiye kadar uzanan, ama kültür, sanat ve kitap dünyasına da çok geniş yer veren, yalnızca uzmanların yazı yazdığı bir gazete olacak.
 
*  Doğruya, gerçeğe ve bilime dayanan bilgi vermek şiarımız olacak.
 
*Oksijen hiç bir kısır tartışmanın içerisinde olmayacak.
 
* Oksijen’de spor sayfası olmayacak.
 
*Oksijen piyasaya çıktığı gün internet sitemiz de yayına başlayacak. İnternet sitemizde haberin ve yazının girişi gösterilecek ama devamı açık olmayacak. Çünkü sitemizi ücretli yapacağız.
 
* The Guardian, Financial Times gibi bir çok uluslararası saygın yayın kuruluşunun Türkiye internet yayın haklarını aldık. Bu saygın kuruluşların yayınlarının yanı sıra, yine bu kuruluşlarla yapacağımız ortak çalışmalarla; hem sitemizde, hem de gazetemizde, okurlarımızı en kaliteli bilgilerle donatacağız.
 
*Oksijen’in gazete yayın ağı, ilerleyen haftalar ve aylarda adım adım Türkiye geneline de yaygınlaştırılacak.
 
*Oksijen Cuma günleri piyasaya çıkacak. Ama asıl satışlarımızın Cumartesi ve Pazar günleri yoğunlaşacağını düşünüyoruz.
 
 
Evet, Zafer Mutlu hiç bir bilgiyi sakınmadan Oksijen’in nasıl bir gazete olacağı konusunda böylesine açık ve doyurucu bilgiler verdi. Zaten Zafer Mutlu’yu da Zafer Mutlu yapan; onun okura daima net, anlaşılır ve açık bilgilerle ulaşılması gerektiği inancından sapmamış olmasıdır.
 
Oksijen’in kaç sayfa olacağını biliyorum. Ama onun, “Bu bilgiyi piyasaya çıktığımız gün okurun kendisi öğrensin” düşüncesine saygı duyarak paylaşmıyorum.
Ancak, günümüz gençliğinin deyimi ile, Oksijen’in, yalnızca, bol sayfalı bir gazete olacağı,”Spoiler”ını şimdiden verebilirim.
Oksijen Türkiye için hayırlı olsun; yolu da her daim açık olsun.
 
1 Ocak 2021-Cuma
Fatih Güllâpoğlu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir