Mehmet Usta Son Yolculuğuna Uğurlandı!

Bundan kısa bir süre önce yakalandığı amansız hastalığa karşı verdiği yaşam mücadelesini kaybeden 56 yaşındaki, Kayseri/Sarız ilçesi Kırkısrak köyü doğumlu, Rahime ve Kalender Usta’nın 7 çocuğunun en büyüğü olan ve 4 çocuk babası Hamburg BeşiktaşlılarBirliğiüyesi, Mehmet Usta son yolculuğuna kalabalık bir insan topluluğu tarafından uğurlandı.

Haber ve Fotoğraflar: Ali Akdemir

Cenaze törenine Hamburg Eyalet Meclisi sol parti milletvekili Mehmet Yıldız, Hamburg Beşiktaşlılar Birliği Onursal başkanı Lütfü Kortağ, HBB başkanı ErtaşAkçelik, Asmin Tiyatrosundan Ferman Karayiğit, Göçmen İşci derneği DİDFüyeleri olmak üzere, toplumun çok değişik kesiminden yüzlerce kişi katılarak son yolculuğunda Mehmet Usta’yı yanlız bırakmadılar.

CENAZEDE DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI!

Çok sayıda kişinin helallik vermek için katıldığı „Cenaze Töreni Erkanı“’nı alevi dedesi Mustafa Mısır yönetti. Tanınmis Halk ozanı sanatçılarından Aşır Özek‘in deyiş, Atilla Yusufoğlu‘nun ağıt okuduğu cenaze töreninde duygusal anlar yaşandı.

Cenaze töreninde bir konuşma yapan alevi dedesi Mustafa Mısır, „ Vakitsiz gelen ölümle aramızdanayrılankardeşimiziuğurlamak, helallık vermek ve ailesinin acısınıpaylaşmak üzere burada toplanmışbulunmaktayız, Buradaki kalabalık insan topluluğundan görüyorum’ki, kardeşimizyaşadığı sürece olumlu katkılarsağlamış ve önemli değerkatmışdır. İnsanlar yaşadığı sürece birbirlerine sırtınıçevirmemelidir. Sevinçlerini ve acılarınıpaylaşmalıdır„ dedi.

Bergedorf Alevi Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlanan, Hamburg’un sevilen insanı Mehmet Usta’yı sevenleri bu önemli günde yalnız bırakmadılar. Cenaze töreninin gerçekleştiği alan doldu taştı. Yüzlerce insan Mehmet Usta’yı gözyaşlarıyla sonsuzluğa uğurladı.

Mehmet Usta’nın hayat arkadaşı Zeynep çocukları Kenan, Yusuf Sedar, Kalender, Rojin, Zeynep, kardeşleri Şengül, Bülent, Deniz, Meryem, Hüseyin, Muzaffer olmak üzere yakın akraba bireylerinin birlikte gelen taziyeleri kabul etmelerinin ardından , çevresinde saygın ve sosyal kişiliği ile son derece sevilip- sayılan bir insan olan Mehmet Usta’nın naaşı memleketi olan Kayseri’nin Sarız ilçesine bağlı Kırkısrak köyüne defnedilmek üzere Türkiye’ye gönderildi.

“Ölümle yaşamı ayıran çizgi,

Siyahla Beyazı ayıramaz’ki.

Her yolun sonunda ölüm olsa da,

Sevenleri kimse ayıramaz ki”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir