MEHMET YILDIZ: “GÖÇ VE MÜLTECİ POLİTİKASINDAKİ IRKÇI SÖYLEMLERE SON VERİN“

Hamburg Eyalet Parlamentosu’nun son oturumuna Solingen’de gerçekleşen terör saldırısı damga vurdu. Göç politikalarının konuşulduğu oturumda, Bağımsız Eyalet Milletvekili Mehmet Yıldız önemli açıklamalarda bulundu.

GAZETEM/HAMBURG

70 BİNDEN FAZLA GÖÇMEN AKDENİZ’DE BOĞULDU!

Solingen’deki gibi korkunç terör saldırılarının mültecilere karşı bir algı oluşturmak amacıyla kullanıldığını savunan Yıldız, “Solingen trajedisi ırkçıların propaganda aracı haline geliyor ve toplumu birbirine düşürmeye çalışıyorlar. Göçün nedenleri ve siyasetin bu konudaki sorumluluğu konuşulacağına, çözüm önerileri geliştirileceğine, mülteciler topluca suçlu gibi gösteriliyor. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’ne (UNHCR) göre dünya genelinde en az 117 milyon insan yerinden edilmiş durumda. Göçmenler, kendi ülkelerindeki savaşlardan, doğal felaketlerden ve zor koşullardan kaçarak Avrupa’ya ya da komşu ülkelere sığınmaya çalışıyorlar. Çok azı Avrupa’ya ulaşabiliyor. Son yıllarda 70 binden fazla göçmen Akdeniz’de boğularak hayatını kaybetti.” diye konuştu.

ALMANYA SAVAŞLARI KÖRÜKLÜYOR

CDU’nun tutumunun inandırıcı olmadığının altını çizen Yıldız, “CDU, Merkel hükümeti döneminde silah ihracatları ile savaşları destekledi. Daha sonra hükümet kendini mültecilerin kurtarıcısı gibi gösterdi. Mülteciler Almanya’ya geldiklerinde hemen dil kursları ve çalışma imkânı sağlanmak yerine, toplu barınma merkezlerinde izole edilerek entegrasyonları engellendi. Benzer durum yine yaşanıyor. Almanya silah ihraç etmeye devam ederek, çatışmaları ve savaşları körüklüyor. Bunun sonucunda insanlar hayatlarını kaybediyor, doğa tahrip oluyor. Ekonomik sömürü de devam ettiği sürece insanların zorunlu göçü sürecek.” dedi.

GÖÇÜN NEDENLERİ ORTADAN KALDIRILMALIDIR

Her zamanki gibi zarar görenlerin yine sıradan insanlar olduğuna vurgu yapan Yıldız, “İnsanlar memleketlerinde düzgün bir yaşam sürebiliyorsa orayı gönüllü olarak terk etmek istemezler. Göçmenlerin değil, göçün nedenlerinin ortadan kaldırılması gerekiyor. Sömürücü ticari ilişkiler, çevre tahribatı ve savaş, göçün temel nedenleridir. Bu yüzden Hamburg Limanı üzerinden yapılan silah ihracatları ve Batı’nın emperyalist dış politikası durdurulmalıdır,” diye ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir