BAŞBAKAN MERKEL’DEN ÖNEMLİ BİLGİLER

Başbakan Merkel başkanlığında gerçekleşen basın toplantısı sonucunda Korona tedbirlerine daha fazla kısıtlama getirilmedi, hafif rahatlama uygulaması geliyor.

Haber: Naciye ASLAN

Almanya başbakanı Angela Merkel (CDU), Bavyera başbakanı Markus Söder (CSU), Hamburg eyalet başbakanı Peter Tschentscher (SPD) ve Federal Maliye Bakanı Olaf Scholz’un (SPD) katıldığı basın toplantısında genel olarak Korona kısıtlamalarının devam edeceği belirtildi.

Federal ve eyalet hükümetlerinin korona ile mücadelede anlaştığı konuların bildirildiği basın toplantısının ana noktaları şöyle:

*Toplu taşıma ve perakende satış yerlerinde “kesinlikle” günlük maskeler giyilmesi önerildi.

*Dördündüncü sınıfa kadar olan okullar ve kreşler ilk etapta kapalı kalmaya devam edecek.

*4 Mayıstan itibaren önümüzdeki sene sınava girecek bitirme sınıfları ile en üst ilk okul sınıfları eğitime devam edebilecek.

*Futbol karşılaşmalarının da içinde olduğu büyük etkinlikler yasağı kesinlikle 31 Ağustos’a kadar sürecek.

*Almanya’daki kişiler için sosyal kontak kısıtlamaları temel olarak en az 3 Mayıs’a kadar uzatıldı.

*800 metrekareye kadar satış alanına sahip dükkanların yüksek hijyen kuralları çerçevesinde, Pazartesi’den itibaren yeniden açılmasına izin veriliyor.

*Otel, restoran, kafe ve barlar kapalı kalmaya devam edecek.

*Dini ibadet hizmeti ve kutlamalar ilk etapta başlamayacak, ancak bu hafta içinde dini temsilcilerle, “ilerlemek için karşılıklı olarak kabul edilebilir bir yolun nasıl bulunacağı” konulu görüşmeler yapılacak.

Gerçekleşen basın toplantısında Merkel, vatandaşları bir kez daha korona salgınıyla mücadeledeki kısıtlamalara uymaya çağırırken, ”Bir şey başarıldı, başından beri öngörülemeyen bir şey elde edilmesine rağmen, hastaneler, doktorlar ve hemşireler aşırı yüklenmedi. Ama bu sadece bir ara başarı, “kırılgan bir ara başarı“, şeklinde uyardı. Arkasında iyi niyet olsa bile, değişikliklerin veya acele etmenin fazla bir hareket alanı olmadığını söyleyen Merkel, ”Henüz aşı yok. “Çok dikkatli olunmalıdır. Daha fazla koruma konseptiyle daha fazla rahatlama sağlayabiliriz” dedi ve vatandaşlara kısıtlamalara büyük ölçüde bağlı oldukları için teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir