Merkez Bankası’na ikinci adam Morgan Stanley’den

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile görevinden alındı. Yerine ABD’li yatırım bankasının Türkiye’deki ofisi Morgan Stanley Menkul Değerler’in Genel Müdürü Mustafa Duman atandı. Uluslararası finans sektöründe uzun yıllar deneyimi olan Mustafa Duman, böylece geçen hafta Naci Ağbal’dan koltuğu devralan Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu’ndan sonra Merkez Bankası’nda ikinci adam olmuş oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya’nın görevine son verildi, yerine Mustafa Duman getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, Çetinkaya, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin ek 35’inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2’nci maddesi kapsamında görevden alındı.

Habertürk.Comun haberine göre,Çetinkaya’nın yerine Mustafa Duman atandı. 27 yıllık bankacılık ve finansal piyasalar deneyimi olan Duman son olarak ABD’li yatırım bankası Morgan Stanley’in Türkiye Ofisi Genel Müdürü olarak görev yürütüyordu. Duman ayrıca 2015’den beri Morgan Stanley Suudi Arabistan’ın Denetim Komitesinde.

MUSTAFA DUMAN KİMDİR?

Uzun yıllardır uluslararası finans sektöründe deneyimi olan Mustafa Duman, özellikle Portekiz Ticaret Bankası ve yatırım bankası Morgan Stanley’de olmak üzere birçok önemli pozisyonda görev aldı.

ODTÜ, Marmara Üniversitesi ve Londra Şehir Üniversitesi’nde eğitim gören Mustafa Duman, Esbank’ta 8 yıl çalıştıktan sonra 5 yıl Portekiz Ticaret Bankası’nda görev aldı. 2007 yılında ABD yatırım bankası Morgan Stanley’e başkan yardımcısı olarak adım atan Duman, 2 yıla yakın çalıştıktan sonra Portekiz Ticaret Bankası’na direktör olarak geri döndü.

Burada da 2 yıla yakın çalışan Duman, 2011 yılından bugüne dek Morgan Stanley Menkul Değerler Genel Müdürü görevindeydi.

Kaynak : Habertürk.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir