“Meyvelerle Sağlık ve Sanat”

Almanya’nın Schleswig-Holstein Eyaleti’ne bağlı Uetersen kasabasında, Birkenalle İlkokulu tarafından “Meyvelerle Sağlık ve Sanat” projesi kapsamında, öğrencilerin yaptığı resim ve fotoğraf çalışmaları sergide görücüye çıktı.

Gazetem/ Özel

Uetersen Belediye Sarayı’nda açılan sergide öğrencilerin ortaya çıkardığı başarılı sanat eserleri sanatseverler tarafından yoğun ilgi gördü.

İlkokulun mutfak ve resim atölyesinde beş duyu organını kullanarak meyvelerle sanatsal bir çalışma ortaya çıkaran öğrencilere, ressam sanatçılar Imke Stotz ve Kirstin Wolf hazırlık ve çalışma aşamalarında yardım ederek, öğrencilerin zevk alarak çalışmaları sürdürmelerini sağladılar.

Elmshorn şehrinde 28 yıldır faaliyet yürüten Göçmenler Birliği’nin (EWB), Uetersen şubesinde sürdürdüğü uyum kursları ve danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra, bölgede destek verdiği çok sayıda eğitim ve kültür faaliyetlerinde olduğu gibi bu projeye de sağladığı destekle büyük takdir topladı. Projenin belediye sarayında sergilenmesini, EWB gönüllü çalışanıBarış Karabacak koordine etti.

EWB Başkanı Harun Öznarin, öğrencilerin büyük emek vererek meyveler üzerine yaptığı sanatsal çalışmanın çok değerli ve anlamlı olduğunu belirterekÖzellikle okulun Almanca hazırlık sınıfındaki göçmen kökenli kız ve erkek öğrencilerin de bu projede yer alması uyum süreci bakımında büyük önem taşımaktadır. Çocuklar bu proje sayesinde hem dil öğrenme, hem de meyve çeşitlerini öğrenerek yakından tanıma fırsatı bulup sağlık yönünden faydalarını öğrenerek yaratıcılık ve sanatsal kabiliyetlerini ortaya çıkarma fırsatı buldulardedi. Öznarin, bu projenin gelecek yıl da devam etmesi için gerekli girişimlerde bulunacaklarını ve ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir