Milletvekili Ali Şimşek’ten “Maske Yardımı” için açıklama!

SPD’li Hamburg Parlamentosu Milletvekili Ali Şimşek, son Corona tedbirleri çerçevesinde zorunlu kılınan FFPII maskeleri konusunda aydınlatıcı bir açıklamada bulundu.

İşte Ali Şimşek’in o açıklaması: 

Sevgili arkadaşlar değerli dostlar, ekte FFPII standardındaki, hastanelerde, kreşlerde, toplu taşıma araçlarında ve alış veriş merkezlerinde vs.. taşınması zorunlu olan Maskelerle ilgili önemli bir kaç bilgiyi ilginize sunuyorum:

Federal hükümet bildiğiniz gibi geçen yıl sonuna doğru, 60 yaş üstü vatandaşlara ve kronik hastalıktan dolayı riziko gurubunda olan vatandaşlara, 06.01.2021 tarihine kadar bedava 3’er FFPII maskesi almaları için eczanelere yetki vermişti.

Bir çok vatandaş maskeleri eczanelerden kimlikleri ile aldılar.

Ocak, Şubat ve Nisan ayları içinde, gene aynı guruplara ve buna ek olarak kreş çalışanlarına, doktorlara ve hastane çalışanlarına da 6’şar, yani Nisan ortasına kadar toplam 12 maske almaları için evlere kuponlar yollanıyor. Bu guruplar kuponlarla eczanelere başvurarak maskelerini alabilirler.

Dikkat: 2,-€ luk bir ek ödeme yapma zorunluluğu var, ama emeklilik maaşları sosyal yaşam sınırında veya bu sınırın altında olanlar ve sosyal yardım alanların 2,-€’ yu ödemelerine gerek yok.

Ayrıca, yarın Parlemento’dan geçecek bir önerge ile Hamburg hükümeti de 18 yaş üstü işsizlere, ev kirası yardımı alanlara ve sosyal yardımdan geçinenlere maske masrafları için bir ek ödeme yapacak.

Bu ödeme gelecek ay, yani Şubat ayında 20,-€ olarak gerçekleşecektir.

Saygılarımla, sağlıkla kalın.

Ali Şimşek

SPD Hamburg Milletvekili

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir