Milletvekili Ali Şimşek’ten Taksicilere destek Önergesi

SPD Milletvekili Ali Şimşek, bugün Hamburg Eyalet Parlamentosuna sunacağı bir önerge ile tüm taksicilere yardımcı olmağa çalışacak.

İşte Ali Şimşek’in bu konudaki açıklaması:

Bugün parlementoya sunacağımız önergenin kısa türkçe açıklamasını ilginize sunuyorum:

İki yıllık korona önlemlerinden en çok etkilenen branşlar arasında kuşkusuz Hamburglu taksici vatandaşlarımız geliyor.

Üyesi olduğum ulaşım komisyonundaki görevlerimde biride Taxi işletmelerinden sorumlu olmam.

Daha önce Corona yardımlarından yararlanmaları için Hamburg Maliye bankanı ile Berlin’i bilgilendirerek, taksici vatandaşlarında yardımlardan yararlanmalarını sağlamıştık.

Bir çoğu göçmen kökenli olan taksicilere, mobilite dönüşüm için elektrikli taksilere verdiğimiz ek yardımlar aşırı ilgi gördü. Berlin’den verilen yardımlara ek olarak verilmektedir bu yardımlar. En son taksici vatandaşlarla yaptığım görüşmelerde, başvurularının kabul edilmediği, kontenjanın dolmuş olduğu haberini almıştım.

Bir çok Hamburglu taksici vatandaşımız bu teşvik yardimlarından yararlanarak e- taksilerini sipariş verdiler. Bu çok ilgi ve son yıllarda yaşanan iş krizinden taksici vatandaşlarımızı bir an önce kurtarmak için verilen yardımlara bugünkü önerge ile bir milyon avroluk bir ilave yardım vereceğiz. Ayrıca 2023 yılında da gene bir milyon avroluk teşvik yardımları ile elektrikli mobiliteyi destekleyeceğiz ve e-taksilerin alt yapısını genişletmeye devam edeceğiz.

Saygı ve sevgilerimle

Ali Şimşek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir