MİLLETVEKİLİ ÇAKIRÖZER: “YURT DIŞINDAKİ TÜRKLER UNUTULMASIN!”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Corona virüs salgını ile mücadelede yurt dışında yaşayan Türklerin talep ve beklentilerine ilişkin TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yaparak, anavatan dışında yaşayan milyonlarca insanımızın unutulmamasını ve mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Gurbetçilerimizin sorunlarını her vesile CHP adına yaptığı  Meclis konuşmalarında dile getirmesiyle beğeni toplayan siyasetçi  Utku Çakırözer’in Coronavirüs sebebiyle yaptığı son konuşmasının tam metni, konu başlıkları ile video linki ve irtibat telefonları aşağıdadır: 

İŞTE ÇAKIRÖZERİN MECLİS’TEKİ CORONA KONUŞMASI:

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, coronavirüs salgını ile mücadelede yurtdışında yaşayan Türklerin unutulmamasını istedi. TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında Çakırözer, “Salgın sürecinde yurt dışında yaşayan Türk kökenli yurttaşlarımız da pek çok sorunla karşı karşıya kalmakta. Almanya, Fransa, Belçika ve diğer ülkelerdeki yüz binlerce yurttaşımız bu süreçte gelir kaybına uğradı. Çok sayıda kişi işini kaybetti. Oradaki Türk kökenli yüzbinlerce yurttaşımızın yurt dışı prim borçlanma ödemeleri ve dövizli askerlik ödemelerinin birkaç ay süreyle ertelenmesine ilişkin bir düzenleme ivedilikle yapılmalıdır” dedi. Çakırözer, eğitim için Avrupa’da bulunan binlerce öğrenci başta olmak üzere ihtiyaç sahibi tüm yurttaşlara, Büyükelçilikler ve Konsolosluklarca tam destek verilmesini istedi.

YURTDIŞINDAKİ TÜRKLER UNUTULMAMALI

TBMM Dışişleri Komisyonu’nun CHP’li üyesi Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, sosyal medya üzerinden yurtdışında yaşayan Türk’lerin talep ve sıkıntılarını dinleyerek, Meclis’te bu sorunların çözüme kavuşturulmasını istedi. 

Coronavirüs salgınıyla mücadelede yurt dışındaki yurttaşların unutulmaması gerektiğinin altını çizen Çakırözer, Almanya başta olmak üzere yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk kökenli yurttaşın Meclis’ten beklentilerini şöyle sıraladı:

PRİM BORÇLARI ERTELENSİN

“Almanya, Fransa, Belçika ve diğer ülkelerdeki yüz binlerce yurttaşımız bu süreçte gelir kaybına uğradı. Çok sayıda kişi işini kaybetti. Ödemelerini yapamıyor. Türkiye’de yurttaşlarımız için prim borçlarının tahsilatı üç ay süreyle ertelendi ama yurt dışındaki vatandaşlarımız için aynı düzenleme yapılmadı. Onların da Türkiye’den emeklilik borçlanmalarına ilişkin prim borçlarının ertelenmesi sağlanmalıdır.”

DÖVİZLİ ASKERLİK ÖDEMELERİNE KOLAYLIK SAĞLANSIN

“Yurtdışındaki yurttaşlarımız dövizli askerlik ödemelerinde de erteleme talep etmekteler. Yurt dışı prim borçlanma ödemelerinin ve dövizli askerlik ödemelerinin birkaç ay süreyle ertelenmesine ilişkin bir düzenlemenin ivedilikle yapılması gerekmektedir.”

ÖĞRENCİLERİMİZE TAM DESTEK VERELİM

“Özellikle eğitim için Avrupa’da bulunan binlerce öğrencimiz harçlıklarını çıkardıkları kafe, lokanta benzeri iş yerlerinin kapatılması sonrasında gurbette güvencesiz kaldılar. Yurt dışındaki vatandaşların tahliyesi için olağanüstü çaba gösteren Dışişleri Bakanlığımız, bu öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm yurttaşlarımızın ihtiyaçları için tam destek sağlamalıdır.”

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ‘BİZE NE’ DEMEMELİYİZ

“Eğer doğruysa yurtdışındaki öğrenciler ve ihtiyaç sahipleri Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosluk’larına, Büyükelçilik’lere başvuruda bulunduklarında kendilerine bulunduğunuz ülkenin hükümetine başvurun denmektedir. Bunu duymak çok üzücüdür. Büyükelçilik’lerimiz, Başkonsolosluk’larımız bu öğrencilere ve ihtiyaç sahiplerine tam destek vermelidir.”

Video link: https://www.youtube.com/watch?v=ND5BO1t_MhM&t=8s

TEL : 0 312 420 59 84- 85

FAX: 0 312 420 22 80
CEP: 0 505 777 26 70

İLGİLİ HABER:

Düzenleme: Naciye ASLAN

MİLLETVEKİLİ ÇAKIRÖZER: “YURT DIŞINDAKİ TÜRKLER UNUTULMASIN!”” için bir yorum

  1. CHP millet vekili sayın çakırözerin yurt dişındaki işçiler hakkında yaptığı konuşmaya teşekkür ederiz
    inşallah sözde kalmaz 50.ci yılını doldurmuş yurt dişında ikamet eden biri olarak zamanla birden fazla millet vekilile bu konularda konuşmalarımız oldu ama hepsi boşa cıktı umarım bunlar gerçek olur BMM kürsüsünde konulanlar icraatta yer bulur, bekleyelim görelim, TEŞEKKÜRLER SAYGILAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir