MİLLİ SPORCUYA BÜYÜK AYIP

Engelliler Badminton dünya şampiyonu Avni Kertmen’in oturduğu binanın asansörü bozuldu. Bina yetkilileri bozuk asansörü yaptırmayınca bedensel engelli sporcu otelde kalmak zorunda kaldı.

ALMANYA’NIN Hannover kentinde yaşayan bedensel engelli milli sporcumuz Avni Kertmen‘e (58) büyük saygısızlık yapıldı. Badminton sporunda 5 dünya, 8 Avrupa ve 18’i de dünya şampiyonluğu bulunan Kertmen‘in oturduğu binanın asansörü bozuldu. Bedensel engelli olduğu için merdivenleri kullanamayan ve dairesine çıkamayan Kertmen, asansörün tamir edilmemesi nedeniyle otele yerleşti.

DOKUZ GÜN OTELDE KALDI

Hannover’in Laatzen ilçesinde oturan Avni Kertmen, asansörün tamir edilmemesi nedeniyle 9 gün otelde kaldığını dile getirdi. Hergün bina yetkililerini aradığını, ancak sudan sebeplerle kendisini oyaladıklarını anlatan engelliler dünya badminton şampiyonu Kertmen, “Bana bozulan parçanın İtalya’dan geleceğini söylediler. Ben 9 gün daireme çıkamadım. Benim gibi 5’inci katta oturan insanlar da mağdur oldu. Konuyu yakından tanıdığım ve sık sık spor salonunda gördüğüm Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff’a da ilettim. Olay Alman basınına da yansıyınca ev sahibi bir gün sonra asansörü tamir etti. Bu asansör bu kadar kolay tamir ediliyorsa neden 9 gün boyunca yapılmadı. En kısa zamanda daireme daha rahat inip çıkacağım bir binaya taşınacağım” dedi.

KORONA NEDENİYLE EŞİNİ GETİREMEDİ

Aralık 2019’da Dilek Gümüş ile dünya evine giren Avni Kertmen, bir talihsizlik de aile birleşiminde yaşadı. Eşini yanına almak için girişimlere başlayan milli sporcu, korona virüsü nedeniyle konsoloslukların kapanmasıyla işlemleri yarım kaldı. Türkiye adına yarışmalara katılan ve şampiyonluklar kazanan Kertmen, en kısa zamanda eşini getirmeyi umduğunu söyledi.

Mehmet UZUN / HANNOVER

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir