Milli Takım Letonya’ya takıldı

Dünya Kupası Avrupa Grubu’ndaki ilk iki maçında Hollanda ile Norveç karşısında okyanusu sorunsuz geçen A Milli takım, Letonya deresini aşamayıp tek puana razı oldu.

İşte Hakan Ortatepe’nin kaleminden enfes yorumlarla Türkiye- Letonya maçı: 

Okyanus ve dere benzetmesi yaparken, ilk iki maçta aldığımız galibiyetler sonrası aslında anlatmaya çalıştığımız da buydu. Attığımız 10 gole baktığımızda kaç tanesinde organize bir atağımız var ? 4 golümüz de, frikik, penaltı ve korner gibi duran toplardan.. Diğerleri de ceza sahası çevresinden şutllara atılmış goller.

Peki üç maça baktığımızda bizi heyecanlandıran veya saç baş yoldurtan kaç pozisyon var ? Kısacası gol var ama oyun yok. Daha önce de söylediğimiz gibi Şenol Hoca sadece oyuncu seçiminde gerçekten iyi bir sistem geliştirdi ve güzel bir karma yapıp, iyi bir oyuncu grubu oluşturdu. Ancak Milli Takım şu oyunu oynuyor veya Takım Oyunu oynuyoruz diyemiyoruz, sadece kişisel performanslarla ilerliyoruz. Hollanda maçında Burak, Norveç maçında Ozan öne çıkan isimler oldu. Ama bu maçta ikisi de ortada yoktu. Ve aksi gibi öne çıkan başka bir isim de olmadı. Biraz Mert Müldür diyebiliriz ama o da yetmedi.

Ve her zaman olduğu gibi “haydi bizim çocuklar” diye tabiri caizse gazla başlayıp, “iyi başladık ama istediğimiz gibi bitiremedik” hayal kırıklığı ile sonlandırdık. Hemen bir başarıyı büyütüp olduğundan fazla gösteriyoruz. Gerçekçi olmak yerine her defasında hayal edip, kötü netice alınca da “bu maçtan çıkaracağımız dersler var” veya “bu maçtan gerekli dersleri alıp gelecek maçlarda bunlara dikkat edeceğiz” gibi klasik ve alışılagelmiş söylemler. Hep biz ders alıyoruz, hep biz ders çıkarıyoruz, hep bicr dahaki sefere daha dikkatli oluyoruz. Ama her defasında yine olmuyor ve sınıfta kalıyoruz.  Evet, 3 maçta tam 10 gol attık ve grubumuzda yine lideriz, ama, hep olmasını beklediğimiz “ah, galiba bu defa oluyor” dediğimiz ama hep olmayan bir şeyler var.

Olmasını istediğimiz ve beklediğimiz şeylerin gerçekleşmesi dileğiyle, 1 Eylül’den itibaren artık önümüzdeki maçlara bakacağız…

G GRUBU PUAN DURUMU

1- Türkiye / 7 puan

2- Hollanda / 6 puan

3- Karadağ / 6 puan

4- Norveç / 6 puan

5- Letonya / 1 puan

6- Cebelitarık / 0 puan

TÜRKİYE’NİN FİKSTÜRÜ

24 Mart 2021: Türkiye-Hollanda / 4-2

27 Mart 2021: Norveç-Türkiye / 0-3

30 Mart 2021: Türkiye-Letonya / 3-3

1 Eylül 2021: Türkiye-Karadağ

4 Eylül 2021: Cebelitarık-Türkiye

7 Eylül 2021: Hollanda-Türkiye

8 Ekim 2021: Türkiye-Norveç

11 Ekim 2021: Letonya-Türkiye

13 Kasım 2021: Türkiye-Cebelitarık

16 Kasım 2021: Karadağ-Türkiye

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir