MİLLİLER 1 PUANLA DÖNDÜ

Futbol karşılaşmalarını kendine has bir bakış tarzıyla yorumlayan Hakan Ortatepe, her iki takım için de hayati önem taşıyan dün akşamki Sırbistan- Türkiye  UEFA Uluslar Ligi maçını yine akıcı bir üslupla kaleme döktü.

HAKAN ORTATEPE’NİN YORUMU VE ULUSAL GAZETELERİMİZDEN SEÇME SÖZLER

Yer Belgrad, rakip Sırbistan.. UEFA Uluslar Ligi B grubunda oynadığımız ikinci maçımız.. Sonuç 0-0 beraberlik ve deplasmanda 1 puan.. Grubun diğer maçında Macaristan- Rusya: 2-3.. Bu sonuçlara göre Rusya 6 puanla 1., Macaristan 3 puanla 2., 1’er  puanlı Türkiye 3. ve Sırbistan da 4. durumda. 

Kadrolar açıklandığında herkesi yine şaşırttı Şenol Hoca.. Ve spor kanallarındaki yorumcular da kendi kafalarındaki kadroyu görmedikleri için, hemen varsayımlar üretmeye başladılar. “ Kim nasıl oynar, ne yapar”, “O şöyle yaparsa, böyle olur” gibi teoriler ve maç sona erdiğinde de “Söylemiştik aslında bunu ama” gibi bilgiççe söylemlere devam. Aslında en iyi yaptığımız iş  varsayımlar üzerine konuşmak. Oysa hocanın ne yapmak istediğini anlayabilmekti esas olan.. Ama maalesef yine hep eleştiri!..

Her iki maçta da oynayan oyuncularımıza baktığımızda, aslında forvet hariç diğer alanlarda alternatifli bir kadroya sahip olduğumuzu görüyoruz. Ama tabiiki biz her zaman olduğu gibi yine hemen başarıya endeksli bir sonuç alalım düşüncesinde olduğumuzdan, bu maç için de şu tarzda yorumlara artık alışık olmalıyız: 

“Milli Takım beklentiyi karşılayamadı.” 
“Milli Takım böyle oynamamalı.” 

“10 kişilik rakibi yenemedik.”

OZAN TUFAN CENAZE HABERİNE RAĞMEN.. 

Bu maçta oynayan futbolcularımıza tek tek baktığımızda ise görüntü şöyle:

 
Kalede Mert Günok, “ben burdayım merak etmeyin” dedi. Defans bloğundaki oyuncularımız Ozan Kabak ve Çağlar hemen hemen hiç hata yapmadılar.  
Hasan Ali ve oynadığı sürede Zeki kanatları iyi savundular. Hatta Hasan Ali nerdeyse golü bile bulacaktı, ancak yine de  kanat akınlarında yeterli değiller.

 
Ortada, ilk kez milli olan Orkun da yine oynadığı süre içersinde iyi mücadele etti. Kumaşı iyi. Ozan Tufan, güven verdi.  Ozan Tufan’ın’ın, dedesi öldüğü haberine rağmen maça çıkması takdire şayandır.  Kendisine Başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

Mahmut, pek görünmeyen ama iyi işler yaptı.
Yusuf Yazıcı ilk maça göre daha diri ve hareketliydi. Kenan ve Enes kesinlikle yeterli değiller. Özelikle Enes, ne bir baskı yaptı, ne de bir top kazanmak için mücadele etti. Kenan da yırtıcı bir futbolcu değil. Her ikisi de bir santraforun yanında ancak yardımcı oyuncu olabilecek düzeydeler. Hatta Enes’in bu performans ile Milli Takımın kapısının önünden bile geçmemesi gerek. Alternatifi olsa Kenan da bu kadroda yer alamaz. Sonradan giren Nazım Sangare ve Cengiz Ünder oyuna hareket getirdiler, Cengiz belki de en hazır oyuncumuz görüntüsünü verdi. Son dakikalarda oyuna giren Burak için bir şey söylemeye gerek yok. Alternatifinin olmadığı otada. Oyuncuların durumu bu ve resmin tamamına genel olarak baktığımızda  bu oyuncular Macaristan maçına göre daha iyi oynadılar, ancak yine de bizi tatmin edecek bir oyun sergileyemediler.

HERŞEYE RAĞMEN OLUMLU BAKALIM

Ben, herşeye rağmen Millilerimizin oyununa pozitif bakıp, olumlu olarak değerlendirmek istiyorum.
Bu maçta Macaristan karşısında oynayan takımdan sadece Çağlar ilk 11’de maça başladı. İlk maçta olmayan 10 yeni isim sahadaydı. Demek ki Şenol Güneş Hoca, bu iki maçta, hemen hemen herkese şans verip, oyuncuların durumunu görüp, ona göre bir program uyguluyor.  Bu şekilde eksikleri  belirleyip, yapılması gerekenleri toparlayıp, bir sistem ve takım oluşturacak. Bize de bunu sabırla izleyip, Şenol Hocaya güvenmek ve köstek değil, destek olmak kalıyor.

ULUSAL GAZETELERE GÖRE SIRBİSTAN MAÇI

Önce Şenol Güneş‘in basın toplantısının bitiminde medya mensuplarından soru gelmeyişi karşısında söylediklerini aktaralım:  “Eeee..Biz bunun için mi geldik buraya ?”

HABERTÜRK: 10 kişi kalan Sırbistan’ı deviremedik.

HABERLER.COM: Milliler Sırbistan duvarını aşamadı.

SPOR ARENA : Uluslar Ligi’nde ilk puanı Sırbistan’dan aldık.

MİLLİYET: Ozan Kabak dün gece zirve yaptı.

SABAH : EURO 2020 ruh ve oyunundan uzağız.

FANATİK / Ali Ece : Üzücü bir puan kaybı ama 1 puan da iyidir.

SÖZCÜ / Lemi Çelik: Bir türlü istediğimiz golü bulamadık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir