MİLLİLERİMİZ 2’DE 2 YAPTI

Milli Takımımız 2022 de Katar’da düzenlenecek Dünya Kupası’na katılma yolunda iyi bir başlangıç yaptı. Önce Hollanda, şimdi de Norveç karşısında alınan net skorlarla grupta liderliğe yükseldi.

YORUMLAR: Hakan Ortatepe

YORUMLAR:

HAKAN ORTATEPE

Hollanda karşısında farklı bir skorla galipken çok kısa sürede arka arkaya yenen iki gol, birden eyvah ne oluyor derken Burak Yılmaz’ın attığı Brezilya’lı David Luizvari frikik golü ile rahat bir nefes alıp ilk maçımızı galibiyetle kapattık.

Cumartesi günkü ikinci maçımızda üstelik te Norveç’in isteği üzerine İspanya/ Malaga’da oynadığımız maçta Norveç’i de farklı bir skorla 3-0 mağlup ederek grupta liderliğe yükseldik.

Uzun zamandır özlediğimiz bu sonuçları almak tabii ki hepimizi sevindirdi. Yıldızı bol Hollanda ve yine son dönemde Avrupa futbolunda yıldızlar yetiştiren Norveç’e karşı bu şekilde galip gelmemiz otoriteler tarafından sürpriz olarak karşılandı. Çünkü Milli Takımı bir önceki turnuvada Uluslar Ligi’nde bir alt gruba düşmüştü ve bu sonuçlar kimsenin beklemediği sonuçlardı. Ama bir tarafta da Dünya Şampiyonu olmuş Fransa’yı yenen bir Türkiye vardı. Bu nedenle, maçtan önce Norveç Teknik Direktörü yaptığı açıklamada “Karşımıza nasıl bir Türk Milli Takımı çıkacak bilemiyoruz. Fransa ve Hollanda’yı yenen Türkiye mi, yoksa Uluslar Liginde küme düşen Türkiye mi?” dedi ve karşısında Norveç’i de yenen bir Milli Takım buldu.

Aslında bu söylem bizim Milli Takım olarak ne kadar istikrarsız bir performansımızın olduğunun göstergesi. Belli bir çizgimiz yok. Yada sistemli bir oyunumuz yok ve maçlara göre performanslarımız değişikenlik gösteriyor. Şimdi bir çok kesim bu sonuçlardan sonra “Bizim Çocuklar” “Muhteşem Milli Takım” vb. söylemlerde bulunacak. Dün yerden yere vurulanlar bugün el üstünde tutuluyor. Yarın alınacak kötü bir sonuçla yine her şey yerlerde olacak. Bizim ülkemizde futbol böyle ne yazık ki.

                                       *** 

SÖRLOTH’LU NORVEÇ’İ OZAN (2) ve ÇAĞLAR’LA GEÇTİK

Norveç karşısında oynanan oyuna baktığımızda.. Evet, galip geldik ama ilk 10 dakikada oynanan bir oyun ve 1 gol var, sonrasında top hakimiyeti Norveç milli takımındaydı. Onlar topla oynadı, arada yaptığımız ataklarla, biri kornerden diğeri de ceza sahası dışından atılan şut ile diğer golleri bulduk. Dar alanda yaptığımız kısa ve tek paslarla oyunu geçiştirmeye çalıştık. Çok top kaybettik ama defansımız gerçekten çok iyiydi ve Norveç’in gol ayakları olan Sörloth ve Haaland’a gol imkanı vermediler. Ama baktığımızda çok üstün bir oyun oynamadık.

Takımın en iyisinin Ozan Tufan olduğunu söyleyebiliriz. 4. dakikada gol perdesini açan Ozan, Hollanda ve Norveç maçlarında iyi bir oyun sergiledi. Aslında onun bu performansında teşekkür edilmesi gereken kişi, eski hocası Erol Bulut. Çünkü onun Ozan’ı lig maçlarında ilk 11’den kesmesi ve oyuna sonradan dahil etmesi, Ozan üzerinde büyük ama olumlu bir kamçı etkisi yarattı. O da hırs yapıp kendisini ispat etme çabasına girdi ve sonuç ortada. Burak Yılmaz, Hollanda maçında 3 gol attı, bu maçta ise, gol pozisyonuna giremediği gibi, sadece 1 tek olumlu pas atabildi. Çağlar Söyüncü’nün golü ile rahatlayan takımımız, Ozan’ın güzel golüyle maçın skorunu belirledi: 3-0

BİREYSEL PERFORMANSLAR ETKİLİ OLDU

Yani burdan ortaya çıkan sonuç,  çoğunluğu Avrupa takımlarında top koşturan oyunculardan kurulu olan takımımız bireysel performanslara bağlı oyun oynayıp, sonuçlar alıyor. Sistemli bir oyunumuz yok. Şenol Hoca geldiğinden beri oyuncu seçimlerinde bir sistem oluşturdu ve güzel bir karma yapıyor; ancak Türk Milli Takımının oynadığı oyun ve sistem hakkında henüz aynı şeyi söyleyebilmemiz mümkün görünmüyor.

Her halükârda ve her sonuçta Milli Takımımızın ve Şenol Hocamızın yanında olduğumuzu da belirtelim.

Salı akşamı oynanacak Letonya maçından bu defa daha güzel ve baskın bir oyunla galip gelmek dileğiyle..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir