Müzisyenler Berlin’de Gezi direnişçileri için söyledi

Gezi direnişi sırasında genç yaşta katledilen Ali İsmail Korkmaz, Berlin Bavul Kültür ve Sanat Kafe’de düzenlenen etkinlikle anıldı.

BirGün/BERLİN

Berlinli müzisyenler, Haziran direnişçilerini unutmadı. Bavul Kafe’nin Gezi direnişçilerinden Ali İsmail Kormaz’ın katledilmesinin yıl dönümünde düzenlediği etkinliğe Ötekilerin Orkestrası, Emrah Gökmen, Anthony Hüseyin ile Kaye Sudakx’ın da aralarında olduğu sanatçı ve gruplar sahne aldı.

Etkinlikte Gezi direnişinin son bulmadığı mahallelerde kent direnişlerinde, işçilerin hak arama mücadelerinde, doğanın katledilmesine karşı verilen mücedelelerde, sokaklarda, kadın direnişinde, Boğaziçi direnişinde ve hayatın bir çok alanında sürdüğü vurgulandı.https://c9e26d8ed9a12311389b9529bc788119.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Ötekilerin Orkestrası ile başlayan müzik dinletisi, Berlin’in sevilen müzisyenlerinden Emrah Gökmen ile devam etti. Kendi bestelerinden oluşturduğu müzikleri seslendiren Anthony Hüseyin’den sonra da Kaye Sudakx ispanyolca söyledikleri Şili halk ve direniş müzikleriyle dinleyicileri coşturdu. Ardından yeniden sahne alan Ötekilerin Orkestrası, koro desteğiyle dinleyenleri kendine hayran bıraktı. Program, sahne dışı müzikler ve konuşmalarla devam etti.

Fotoğraflar: Erdal Aykaç

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir