NEBAHAT UZUN, BARIŞ ÖNEŞ’İN BASIN DANIŞMANI OLDU

23 Şubat’ta yapılan Hamburg Eyalet Parlamentosu seçimlerinde sürpriz oy çokluğu ile SPD partisinden Milletvekili seçilen genç siyasetçi Barış Öneş, Billstedt semtindeki çalışma ofisinde Basın Danışmanı olarak görev yapmak üzere gazeteci Nebahat Uzun’la anlaştı. Sözleşme, 5 yıllık bir dönemi kapsıyor.

Haber: Mehmet ATAK

5 yıldır Milletvekili Nebahat Güçlü’nün Basın Danışmanı olarak görev yapmış olan  Post Gazetesi bölge Haber Müdürü Nebahat Uzun, önümüzdeki 5 yıllık dönemde bu defa SPD’nin Türkiye Kökenli Milletvekili Barış Öneş’e Basın Danışmanı oldu.

İŞTE ÖZGEÇMİŞLERİ VE  SÖZLEŞME SONRASI AÇIKLAMALAR:

BARIŞ ÖNEŞ : 1985 Hamburg doğumlu Barış Öneş, Hamburg ve Madrid’te hukuk eğitimi aldı. Kendisi halen bir şirkette hukukçu olarak görev yapıyor.  Seçimlerde SPD listesinden 49. sıradan aday gösterilen Barış Öneş, 13.741 oyla partisinde en fazla oy alan 4. kişi ve en  fazla tercihli oy alan birinci kişi olarak başarılı bir performans sergiledi.

Barış Öneş’in siyasetteki amaçlarının başında eğitim sistemindeki eşitlik şansının yükseltilmesini sağlamak, ödenebilir sosyal konutların artırılması, toplumlar arasında birlik beraberliğin sağlanması ve köprülerin kurulmasına vesile olmak düşüncesi yatıyor. Bu yönde çalışmalar yapabilmek için de özellikle farklı etnik köken ve yaşlardaki insanlardan oluşan bir çalışma ekibi kurdu ve 5 kişilik  ekiple Billstedt’teki bürosunda hizmet verecek. İşçi ailenin çocuğu olan Öneş, çocuk yaştan beri ailesiyle birlikte 1 Mayıs İşçi Bayramı gibi etkinliklere katıldığı için sosyal yönü oldukça güçlü. Çocuklarımıza, gençlerimize yaşanabilir bir dünya bırakma konusunda siyasetin büyük rol oynadığını düşünüyor ve bu nedenle de siyasette aktif rol almak istiyor.

NEBAHAT UZUN: Bremen ve Hamburg Üniversitesi’nde Sosyoloji eğitimi aldı.  Eylül 2006’da Post gazetesi Hamburg bürosunda muhabir olarak işe başladı ve  ardından da bir yıl özel bir akademide redaktörlük (Fachzeitschriftredakteurin) ve online gazetecilik konusunda eğitim aldı. 12 yıldır Post gazetesinin Kuzey Almanya  Haber Müdürü olarak hizmet veriyor. Uzun, 7 yıldır bir Alman İletişim Ajansı’nda Proje Danışmanı olarak Çaykur, IGA  İstanbul Havalimanı İşletmesi gibi büyük şirketlere iletişim danışmanlığı yapıyor. 2012-2016 yılları arasında Federal Göç Dairesi’nin evlilik yoluyla Almanya’ya gelecek eş adaylarına yönelik yaptığı uyum kursları kapsamında Türkiye’nin çeşitli kentlerinde kurs öğretmenliği yaptı. 2015  seçimlerinde Yeşiller’den meclise girip daha sonra Bağımsız kalan Milletvekili Nebahat Güçlü’nün bürosunda Bilimsel Eleman ve Basın Danışmanı olarak 5 yıl  çalışırken, diğer görevlerine de devam etti. Almanya’daki tek ve ilk  engelli tiyatro grubunun  (Engelsiz Diyalog Kültür ve Sanat Derneği) fikir annesi ve kurucularından. 2005-2011 yılları arasında Hürriyet gazetesinin yürüttüğü Aile İçi Şiddete Son başlıklı kampanyada eğitim seminerleri verdi. Nebahat Uzun, 12 yıldır Post Gazetesi Kuzey Almanya Bölge Haber Müdürü olarak gazetecilik mesleğini sürdürüyor.  

BARIŞ ÖNEŞ DİYOR Kİ : “Seçimlerde Türkiye kökenli seçmenlerden büyük destek gördüm ve şimdi ben de onların güvenlerine layık olmak için önemli konularda insanlarımızı kendi dillerinde bilgilendirmek istiyorum. Güncel konular, mecliste toplumumuzu ilgilendiren konular ve vatandaşlarımızın kendi dillerinde bilgilendirme ihtiyaçlarına cevap vermeyi önemsiyorum. Milletvekili büromda farklı etnik kökenlerden bir ekiple çalışacağım ve toplumun her kesimine hitap etmeye çalışacağım. Nebahat ablanın bu alandaki tecrübeleriyle bize büyük katkı sunacağına inanıyorum.”  

NEBAHAT UZUN DİYOR Kİ :  “Seçimlerde parti içinde en fazla oy olan 4. kişi olan ve en fazla tercihli oy alan ilk kişi olan Barış Öneş, farklı kültürlerden oluşan bir çalışma ekibi kurdu. Ben de bu grupta kendisine tecrübelerimle destek vereceğim.  Wissenschaftliche Mitarbeiterin “Bilimsel Eleman” veya başka bir deyimle  “Basın Danışmanı” olarak görev yapacağım. Umarım güzel bir çalışma olur. Barış  Öneş, genç bir hukukçu ve onun siyasetteki başarısının özellikle göçmen kökenli gençlerimizi cesaretlendireceğine, onların ufkunu açacağına inanıyorum. Siyasette gençlerin aktif olması bence çok önemli, zira siyasette tecrübe kadar genç bakış açılarının da büyük önemi var.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir