NECMETTİN ERBAKAN HAMBURG’DA ANILDI

Milli Görüş ekolünün kurucusu Prof. Dr. Necmettin Erbakan, ölümünün 9. yılında Hamburg Saadet Parti teşkilatınca düzenlenen toplantıda anıldı. “Erbakan’ı Anma ve Anlama ” adlı toplantıya Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı Mehmet Karaman da iştirak etti.

Haber: Mehmet ATAK / Foto: Naciye ASLAN (Gazetem.eu)

Siyasi hayatı boyunca “Milli Görüş” felsefesi doğrultusunda  Milli Nizam, Milli Selamet, Refah ve Fazilet Partisi gibi Türkiye’nin koalisyonlu dönemlerinde etken olan partileri kuran Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 9. yılında Saadet Hamburg teşkilatınca düzenlenen “Erbakan’ı Anma ve Anlama” adlı toplantıda yâd edildi.
Saadet Hamburg Bölge Başkanı Salih Demirci, yardımcısı Ahmet Avcı, yönetim kurulu ve Kadın Kolları üyelerinin yanısıra Hamburg’da çeşitli parti ve STK temsilcilerinin de katılımıyla Billstedt semindeki Bellagio Event House salonunda gerçekleşen bu anlamlı toplantıda, geçmişte uzun yıllar Erbakan’ın Özel Kalem Müdürü olarak hizmet vermiş olan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesi Mehmet Karaman ile Bielefeld’den katılan usta sunucu Mahmut Engel, Frankfurt’tan Milli Gazete temsilcisi Yahya Boztürk, bazı cami mensupları, Mehmet Emin Süzen (EUBA), İyi Parti Gönüllüleri Divan Başkanı Selçuk Han, TGH (Hamburg Türk Toplumu)  başkanı Murat Kaplan, eski Şura Başkanı Dr. Mustafa Yoldaş, Urfalılar Derneği’nden işadamı Salih İnce, Ruhi Özer (Sivaspor Taraftar) Remzi Jasim ( Kerkük Türkmen), Burhanettin Dağ (Blaue Moschee/Zentral Rad) ve yanık sesiyle Kuranı Kerim’i ezbere okuyan Hafız Hamza Sayed olmak üzere 200’ü aşkın kişi hazır bulundu. Sahne duvarında Türk ve Alman bayrakları arasında Erbakan posteri, girişteki panoda Milli Gazete tanıtımı ve sahne kenarındaki “İman varsa imkan da vardır” sözü dikkat çekiyordu.

BAĞIMSIZLIK, ÖZGÜRLÜK VE KAHRAMANLIK SİMGESİ “İSTİKLAL MARŞI”

Gençliğin gelişimi ve geleceği için çalışma yapan Avrupa Gençlik Derneği’nin bir videosu ile Erbakan’ın görüşleri ve faaliyetleri hakkında bir sinevizyon gösteriminin de sunulduğu programın konuşmalar faslı,  İstiklal Marşı’nın hep bir ağızdan okunmasını takiben başladı.

BAŞKAN SALİH DEMİRCİ’NİN ANLAMLI KONUŞMASI

Saadet Hamburg Bölge Başkanı Salih Demirci, Erbakan’ı Anma ve Anlama Günü’nde anlamlı bir konuşma ile salondakilere hitap ederek şunları söyledi: 
“Vefatının 9. senei devriyesinde Türkiye  Cumhuriyeti 54. Hükümeti Başbakanı, Milli Görüş’ün merhum Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı Anma ve Anlama Programına hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

Başta Türkiyemizin 81 ilinde ve Avrupa’nın 4 bir yanında Hocamızı bu vesileyle rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Gayemiz kendisini sadece anmak degil, asıl onu ve davasını daha iyi anlayabilmek içindir, çünkü yarım asırlık bir mücadele ortaya koyarak siyasi, ekonomik ve sosyal anlamda derin bir birikimleri önümüzde bir örnek, bir yol aydınlığı olarak durmaktadır. Bu aydınlığı önümüze katarak içinde bulunduğumuz karanlık süreçlerden çıkabileceğimizi düşünüyoruz.

Hapis, zülüm, ambargo, tehdit, 4 tane partisinin kapatılmasi, darbe ve ihanetlerle karşı karşıya kalmasına rağmen hiçbir zaman ümitsizliğe düşmeden, ”İman varsa imkan da vardır” deyip, yeniden Besmele çekerek adil bir dünya düzeninin kurulması için 5. Partisini Saadet Partisi’ni kurmuş ve onun Genel Başkanı olarak 27 Subat 2011´de Hakkın rahmetine kavuşmuştur.

Bizler, inandığı dava uğruna 85 yaşında ağır hasta olmasına rağmen son nefesine kadar tüm insanlığın saadeti için canla başla mücadele ettiğine şahitlik ederiz.

Doğu Türkistan, Myanmar, Keşmir, Yemen, Suriye ve Filistin-Kudüs gibi nice İslam beldelerinde, kirli emellerine ulaşabilmek için ırkçı emperiyalizmin sistematik bir şekilde kardeşlerimize zulüm ettiği, mazlumların ahının arşı titrettigi bu dönemde başta Türkiye olmak üzere, tüm İslam Alemi tek vücut, yani birlik olmak mecburiyetindir; aksi takdirde düştüğümüz bu zilletten kurtulmamız imkansızdır. Niyazımız odur ki, Rabbim düştüğümüz bu gaflet uykusundan bir an önce uyanıp gereğini yapmamızı nasip etsin..

Sözlerimi tamamlamadan önce, son 1 aydır hepimizi derinden üzen, geçirdiğimiz acı dolu günler oldu. Başta şehitlerimiz olmak üzere, gerek depremde gerek çığ felaketinde ve uçak kazasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifalar, ailelerine de sabırlar diliyorum. Allah vatanımızı ve milletimizi her türlü bela ve musibetten korusun.

Son olarak da bu programın hazırlanmasında maddi ve manevi destek olan dava kardeşlerime, Hocamız Erbakan’ı daha iyi anlayabilmemiz için cennet vatan Türkiye’mizden yoğun çalışmalarına rağmen kalkıp gelen Mehmet Karaman Bey’e, ve tabii ki bu programın olmazsa olmazı olan siz değerli misafirlerimize ve basın mensuplarına teşekkür ediyorum.”

CANLI TARİH MEHMET KARAMAN’DAN HİÇ DUYULMAMIŞ HATIRALAR

Türkiye Odalar Birliği Başkanı, Bağımsız Milletvekili, kurduğu partileri mahkemece kapatılan, Başbakan ve Koalisyon hükümetlerinde Başbakan Yardımcısı, zaman zaman tutuklanıp serbest bırakılan, Milli Görüş ve Yerli Ağır Sanayii’nin fikir babası Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın özel kalem müdürü olarak hep yanında olan ve bu toplantıya katılmak üzere Türkiye’den gelen Mehmet Karaman, Erbakan’la birlikte kitaplar dolusu hatıraları bulunduğunu belirterek, bazılarını özet olarak akıcı bir anlatımla nakletti.

“Saadet Parti olarak Türkiye ve temsil edildiğimiz ülkelerde rahmetli Erbakan’ı anıyoruz” diyerek konuşmasına başlayan Mehmet Karaman, Üretim, Kalkınma ve İstihdam” konulu bir vizyon gösterimi sonrasında şunları anlattı:
“Üretim olmayan ülkede kalkınma olmaz, kalkınma olmayınca da istihdam olmaz..  Necmettin Erbakan döneminde temeli atılan ve işletmeyen açılan fabrika ve tesisler, Müslüman ülkelerin katılımıyla kurulan D-8 Birliği, hep kalkınma çalışmalarının bir ürünüdür” deyip, şahit olduğu bazı hatıraları dile getirdi. İşte bunlardan bazıları:

HASTANE, HAPİSHANE, GASİLHANE

* Erbakan, gittiği yerlerde teşkilat başkanının ikram ettiği yemeği yer, gösterilen yerde oranın lüks olup olmadığına bakmadan yatardı.

* Avrupa’da çalışan bir vatandaşımızın kurşun geçirmez arabasına bindiği sırada aniden kapanan kapıya sıkışan parmağı kopmuştu. Kopan parmağı bir beze sarılı vaziyette henüz hastaneye bile gitmeden, namaz vakti geldiği için, bir tuğlaya el sürüp teyemmüm abdesti ile namazını kılmaktan geri kalmamıştı. Parmağı daha sonra eline takıldı ama birazcık eğri kaldı. Hocamız, hastanede yatarken bile teyemmüm abdesti ile namazını kılmayı ihmal etmez ve hastalara bu sistemi tavsiye ederdi.

* Erbakan, önemli toplantılara şu 3 mazeret haricinde mutlaka katılım beklerdi: Hastane, Hapishane, Gasilhane (Ölü yıkanan yer).

YAHYA BOZTÜRK : “ADRES MİLLİ GÖRÜŞ !”

Anma gününde bir konuşma yapan Milli Gazete Temsilcisi Yahya Boztürk, Erbakan’ın kişiliği ile Milli Görüş’ün çığır açan hizmetlerine değindi. “Yeniden büyük Bir Türkiye’nin kurulma zarureti vardır” diyen Boztürk, Milli Görüş’ün tek çıkar yol adresi olduğunu belirterek, Erbakan’ın medyaya verdiği öneme değindikten sonra, Milli Gazete’ye destek verilmesini önerdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir