NORMALLEŞMEYE ADIM ADIM

Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde haftalardır kapalı olan güzellik salonları, kuaför ve berberler son kararlar kapsamında önlemlerin gevşetilmesiyle tekrar hizmete açıldı. Belli kurallara uyulması şartına, bu işletmelerde çalışanlar ile müşterilerin korunma tedbirlerine titizlikle uydukları gözlendi.

Haber / Foto : Naciye ASLAN

KORONA KRİZİNDE KUAFÖR ZİYARETİ KURALLARI:

RANDEVU ALINMASI

Randevusuz kuaför ziyaretlerine hala izin verilmektedir, ancak müşterilerden yüksek ziyaret beklendiği için önceden randevu almaları istenmektedir. Salon içinde bekleme alanları yasaklandığından, müşterilerin dükkan dışında beklemesi gerekiyor.

SEMPTOMSUZ VE YÜZ MASKESİ

Kuaför salonu sadece kendinizi sağlıklı hissediyorsanız ve Korona semptomu taşımıyorsanız ziyaret edilebilir. O zaman bile, hem kuaförlerin hem de müşterilerin maske kullanması gereklidir. Kendi yüz maskenizi getirebilirsiniz, ancak salonlar muhtemelen sizin için bir tane sağlayacaktır. Ayrıca salona girerken ellerinizi dezenfekte etmeniz gerekir.

SALONDA SAÇ YIKAMA ZORUNLULUĞU

Kuaför yolunda virüslerle de temasa geçebileceği için, tüm müşterilerin saçları gelecekte kuaför salonunda yıkanması gereklidir. Bu, mümkün olduğu kadar çok virüsü öldürmek için tasarlanmıştır. Saçın fön ile kurutulması, cihazlardaki teması mümkün olduğunca düşük tutmak için sadece kuaför tarafından yapılabilir.

YÜZ ALANI HİZMET DIŞI

Yüze yakın hizmetlere izin verilmez. Bu, kaşlar ve sakal bakımını veya boyamayı içerir.

İÇECEK TEKLİFİ VE DERGİ YOK

Enfeksiyon riskini azaltmak için, başlangıçta kahve ve diğer içecekler artık mevcut değildir. Aynı şey, kesme veya fönleme sırasında başka şekilde okuyabileceğiniz dergiler için de geçerlidir.

İLETİŞİM BİLGİLERİNİN DOKÜMANTASYONU

Bir çalışanın veya müşterinin korona enfeksiyonu olması durumunda, enfeksiyon zincirinin izlenmesi gerekir. Bu nedenle, adresinize ek olarak, telefon numaranızı veya e-posta adresinizi de girmeniz gerekir.

‘TEKRAR ÇAY İKRAM ETMEK İSTİYORUZ’

Hamburg Landwehr’de ”Oskar Friseur”u işleten Ali Bulanık tekrar açılış hakkında Gazetem.eu’ya açıklamalarda bulundu. Bulanık, ”Kapalı kaldığımız süre içinde işimizi, müşterilerimizi özlediğimizi anladık. Müşterilerimizin de bizi özlemiş olduklarını bugün görüştüğümüzde daha iyi fark ettik.. Bu arada müşterilerimizin karşısına başka formatta çıkmak için kendimizi yeniledik. Uyulması gereken kurallara uyuyoruz. Bu günlerin kısa bir süre sonra sona ermesini arzu ediyor, müşterilerimize daha önce olduğu gibi yine çay ikramında bulunup sohbet etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir