OCTOPUS FISCH HAUS AÇILDI

Liman şehri Hamburg’un Sternschanze semtindeki Schulterblatt 118 adresinde hizmete giren Balık restoranı OCTOPUS’un açılış gününde masalar doldu taştı. Elazığ- Karakoçanlı Mehmet Kaya ile yeğeni Mustafa Polat sahipliğinde işletmeye açılan OCTOPUS’ta, ziyaretçi akını gece geç saatlere kadar devam etti.

KÖMÜR IZGARADA 30 BALIK ÇEŞİDİ

Her gün açık olan OCTOPUS adlı balık restoranının, yakın bir dostun önerisiyle isim olarak Ahtapot’tan esinlenerek seçildiğini belirten patronlardan Mehmet Kaya, 1991 yılında geldiği Hamburg’da çeşitli restoranlarda çalıştıktan sonra “Bol Kepçe restoranı satın alarak işletmeciliğe ilk adımını atmış. 6 ay önce de orayı satarak şimdiki yerini açmak üzere yeğeni Mustafa Polat’la birlikte hazırlıklara başlamış. “4 yıldır balık restoranı açmayı hedefliyordum, bugüne nasip oldu. Çok mutluyuz” diyen Kaya, bir yandan akın akın gelen müşterileri ve hediyeleriyle birlikte gelen dostlarına “hoş geldiniz” deyip ilgi gösterirken, diğer yandan da işyeri hakkında bize şu bilgileri verdi:

Açılışa katılanlardan bir gurup

“Kömür ızgara, fırın ve tavada olmak üzere 30 balık çeşidi ile birlikte taze salata ve tatlılarla müşterilerimizin damak tadına hitap ediyoruz. Türkiye’den gelen taze Hamsi ve mevsim balıkları ile Balık çorbası da menümüzde yer almaktadır. Cemal, Hektor ve Emrullah ustalarla birlikte 6 kişilik mutfak ve nöbetleşe 9 kişilik servis ekibimizle titiz bir hizmet sunma gayretindeyiz. İçeride ve dışarıda toplam 130 kişilik oturma yerimiz vardır. Hafta içi mesai günlerinde 11- 16.00 saatleri arasında her keseye uygun öğle servisimiz mevcut olup, evlere servis için bir şirketle anlaşmak üzereyiz.”

YİĞİT SEVDASIZ, BALIK RAKISIZ OLUR MU ?

Açılışa katılanlardan bir gurup

Hem merkezi bir noktada olması hem de her mevsimde ulaşım kolaylığı bulunması sebebiyle işlek bir cadde olan Schulterblatt’ı seçtiklerini hatırlatan işletmeci Mehmet Kaya, Alman ve yabancı müşterilere ilaveten, taze ve lezzetli deniz ürünlerini tercih eden Türkiye kökenli dost ve müşterilere de dört dörtlük bir servis sunma gayretinde olacaklarını ifade etti. Gruplar ve özel partiler için yer problemi olmadan rezervasyon yapılabileceğini belirten Mehmet Kaya’ya çok klasik bir soru yönelttik. “Sayın Kaya, OCTOPUS’ta balıklarınızın midelerde yüzme şansı var mı ?” şeklindeki esprili sorumuz karşısında hiç şaşırmayan deneyimli patron, “Her ülkeden, her milletten, her kesimden müşteriye hitap edecek olan Oktopus Fisch Haus’da isteğe ve zevke göre, balığın yanında haliyle içki de sunulabilecektir” diyen Kaya, bu konuyu şu anlamlı sözle kapattı: ” Balık rakının yanında değilse, bırakın denizlerde yüzmeye devam etsin !”

DAVETLİ VE KATILIMCILARA TEŞEKKÜR

Mehmet Kaya ile Mustafa Polat

5 Mart Perşembe günü öğle saatlerinde başlayan ve gecenin ilerlemiş saatlerine kadar devam eden açılış günü münasebetiyle gruplar halinde gelen davetlilerle yakından ilgilenmekten dolayı bir dakika bile dinlenme fırsatı bulaman işletme sahipleri Mehmet Kaya ile Mustafa Polat ikilisi,  “Yaşanan bu tatlı yorgunluk bizleri daha da zinde tutmaya vesile oluyor. Tüm hemşehri, dost ve diğer katılımcılara çok teşekkür ediyoruz. Kapımız kendilerine her zaman için açıktır.” sözleriyle memnuniyetlerini ortaya koydular.

Haber: Mehmet ATAK – Foto: TÜRKSES

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir