Okan Hoca’nın fendi Fenerbahçe’yi yendi

Okan Hoca’nın fendi Fenerbahçe’yi yendi

Şeytanın bacağını aslında önceki sezonlarda kırmıştı Galatasaray. Ezeli rakibini kendi sahasında bir kez daha mağlup etti. Beklentimiz keyifli ve bol gollü bir derbi seyretmekti.

Hakan Ortatepe FB- GS Derbisini yorumladı:

Hakeden kazansın diyorduk ama yapılan röportajlarda, Fenerli hiç bir taraftar bırakın yenilgiyi, beraberliği dahi aklından geçirmemişti maç öncesinde. Çünkü Galatasaray’ın uzun yıllar Kadıköy’de Fenerbahçe’ye karşı üstünlüğü olmamıştı. Yine öyle olacak zannediyordu tüm Fenerbahçe taraftarı.

Ancak unuttukları tek şey Okan Buruk’tu. Bugüne kadar çalıştırdığı hemen tüm takımlarda Fenerbahçe’ye üstelik te Kadıköy’de üstünlük sağlamıştı. Nitekim de yine öyle oldu. Dersini çok iyi çalışan Okan Hoca, yine belki de çok eleştiri alabileceği bir kararla, Gomis’i ilk onbire almadan, Barış Alper’le sahaya çıkardı takımını. Maç sonunda Barış Alper maçın yıldızı olurken Okan Hoca’nın bu kararının ne kadar isabetli olduğunu görmüş oldu herkes. İlk yarıda iki golü ofsayt diye sayılmadı, ki doğruydu. Tüm oyun boyunca Galatasaray üstün taraftı ama şüphesiz Muslera’ya ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Yaptığı üç net kurtarışla Fenerbahçe’ye geçit vermedi ilk yarıda.

İkinci yarıda ise Fenerbahçe maçı çevirecek diye düşünenler yine yanıldı. Çünkü sadece Joshua King biraz kıpırdanma gösterdi ve genel olarak Fenerbahçe diğer zamanlara göre kötüydü. Önceki maçlarda yaptığı dokunuşlarla maçın seyrini değiştiren Jorge Jesus’un, bu defaki İrfan Can, Valencia ve Zajc hamlesi işe yaramadı. İrfan Can’ın amatörce gördüğü kırmızı kartla takımı on kişi bırakması Fenerbahçe’nin moralini daha da bozdu. Eski derbilerin gediklileri diyebileceğimiz futbolcudan biri olan İrfan Can, oyuna girdikten sonra kırmızı kart gördü. Bir diğeri de Mert Hakan oyuna girmeden sarı kart gördü.

Maça damgasını vuran bir başka Galatasaray’lı oyuncu ise, son on beş dakikada oyuna dahil olan ve topla ilk buluşmasında Kerem’e adeta “al da at” dercesine asist yapıp, son dakikada da adeta iğne deliğinden geçirircesine topu ağlarla buluşturan Arjantin’li yıldız Mauro lcardi oldu. Üstelik te sakatlıktan geri döndü. Gerçekten oynadığı futbolla büyük keyif veriyor seyredenlere.
Maçın kısa özeti aslında “Okan Hoca’nın fendi Fenerbahçe’yi yendi”. Lider olarak geldiği Kadıköy’den yine lider olarak çıktı.
Sonuçta Derbiyi hakeden kazandı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir