ÖLÜMÜNÜN 37. YILINDA RAMAZAN AVCI UNUTULMADI!!!

Hamburg’da 21 Aralık 1985’de Neonazilerin saldırısında vahşice dövülen ve üç gün sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Ispartalı Ramazan Avcı (26), katledilişinin 37. yılında, 2012’den beri adını taşıyan meydanda anıldı.

Miting başlamadan önce ve sonrası Ramazan Avcı’nın anısına yapılan anıt taşın önüne çelenkler ve güller bırakıldı.

Haber: Ali Akdemir

Avcı’nın anısına “Ramazan Avcı İnisiyatifi” (RAİ) tarafından düzenlenen anma etkinliğine, Ramazan Avcı İnisiyatifi kurucusu avukat Ünal Zeran-Gürsel Yıldırım, Ramazan Avcı’nın eşi Gülüstan Ayaz-Avcı, aile yakınları Leyla Loğoğlu, Serpil Sezer, Beste Sezer, Selma Kuma, Hamburg T.C Başkonsolosu Emine Derya Kara, Hamburg Eyaleti Sol Parti milletvekili Deniz Çelik, Almanya Türk Toplumu (TGD) eş başkanı Aslıhan Yeşilkaya, TGH başkanı Murat Kaplan, Hamburg Trabzon Dernek başkanı İlhan Yılmaz, Hamburg Beşiktaşlılar Birliği başkani Ertaş Akçelik, 1992 Mölln vahşetinde üç aile ferdini yitiren Faruk Arslan, Hamburg Sivaslılar ve Sivasspor Taraftarlar Derneği başkanı Ruhi Özer, Irak Türkmenler derneği başkanı Remzi Jasim, Giresun Görele- Soğukpınar Derneği yöneticileri Ragıb Ayhan, TGH eski yöneticisi Ali Kurtuldu, Atatürkçü Düşünce Derneği yönetim kurulu üyesi Murat Comart, Tiyatro İstasyon’dan Olgay Sadak olmak üzere duyarlı vatandaşlar katıldı.

37 yıl önce Neonazilerin ırkçı saldırısıyla vahşice öldürülen Ramazan Avcı, Hristiyanların inançlarının kutsal günlerini kutlamaya hazırlandıkları şu günlerin arafesinde, bir kez daha acıyla-özlemle hatırlanarak anıldı.

Avcı’nın 1985 yılında saldırıya uğradığı yerde, ve onun adının verildiği meydanda düzenlenen gösteriye katılan Alman ve Göçmenler ırkçılığı hep birlikte kınayarak protesto ettiler.

DUYGULANDIRAN KONUŞMALAR!

Miting alanında Ünal Zeran, Hamburg Başkonsolosu Emine Derya Kara, Sol Parti milletvekili Deniz Çelik Faruk Aslan, Leyla Loğoğlu, Serpil Sezer, Beste Sezer, Selma Kuma tarafından konuşmalar yapıldı. Miting’de söz alan konuşmacılar, ırkçılığı kesin bir dille lanetleyerek, herkesi ırkçılığa karşı birlikte mücadeleye etmeye çağırdılar.

Yapılan bazı duygusal konuşmalarda da ölümünden kısa süre sonra doğan çocuğunu hiçbir zaman göremeyen Ramazan Avcı ve tüm ırkçılık kurbanları anıldı. Irkçılığın bugün insanlığın başındaki en büyük bela ve felaketlerden birisi olduğu vurgulandı. Irkçılığa karşı karşı birlikte yaşama kültürüne ve anlayışına sahip çıkılması gerektiği belirtildi.

YORUM ALİ AKDEMİR

37 yıl önce Neonazilerin ırkçı saldırısıyla vahşice öldürülen Ramazan Avcı, Hristiyan inancının kutsal günlerini kutlamaya hazırlandıklari şu günlerin arafesinde, bir kez daha acıyla-özlemle hatırlanarak anıldı. Ölümünden kısa süre sonra doğan çocuğunu hiçbir zaman göremeyen Ramazan Avcı ve tüm ırkçılık kurbanlarını rahmetle anıyorum. Irkçılık bugün insanlığın başındaki en büyük bela ve felaketlerden birisidir. Günümüzün en tehlikeli virüsüdür. Bu virüse karşı birlikte yaşama kültürünü ve anlayışına sahip çıkarak ve savunarak ancak galip gelebiliriz.

2023 yılına girmeye hazırlandığımız şu günlerde, İnsanlığa; diline, düşüncesine, dinine, ten rengine, inancına, etnik kökenine, cinsiyetine yönelik ayrımcılığın yapılmadığı, barış ve sevgi dolu günler diliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir