OVG ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA MAĞAZA AÇILIŞLARI İLE İLGİLİ KARAR VERECEK

Hamburg Yüksek İdare Mahkemesi (OVG), önümüzdeki hafta Perşembe gününe kadar Korona krizi nedeniyle büyük mağazaların açılması ile ilgili karar verecek. Bu konuda Perşembe günü Alman Basın Ajansına bir açıklama yapan, mahkeme sözcüsü, daha önce, Belediye Başkanı Peter Tschentscher’in (SPD) NDR 90.3 radyo istasyonuna açıkladığı gibi, önümüzdeki hafta kesin karar verilene kadar Senato tarafından kabul edilen ihtiyati tedbirin kalacağını ve enfeksiyon koruması nedeniyle sadece 800 metrekareye kadar satış alanı olan dükkanların açık kalacağını söyledi. Mahkeme sözcüsü, OVG’nin Senato’dan bu konuya ilişkin gelen acil bir talebi onayladığını ve geçici bir karar verdiğini doğruladı.

Belediye Başkanı Peter Tschentscher

Çarşamba günü, Hamburg İdare Mahkemesi düzenlemenin kabul edilemez olduğunu ilan etmiş ve bu nedenle Hamburg şehir merkezindeki bir spor mağazasından acil bir talepte bulunmuştu. İdare mahkemesine göre, enfeksiyona karşı koruma daha büyük mağazalarda ve hatta küçük tesislerde de daha iyi sağlanabilir.

Sözcü, OVG’nin şikayetin başarı şansının açık olduğunu belirterek “Bu nedenle ciddi ve kaçınılmaz dezavantajları önlemek için geçici bir karar vermek gerekiyor. Kesin bir karara varılana kadar spor mağazası sadece 800 metrekarelik bir satış alanı ile işletilecektir” dedi.

Mahkeme sözcüsü, korona salgını sorununu ortadan kaldırmak için ilgili düzenlemelere ilişkin işlemlerin diğer federal eyaletlerdeki idari mahkemeler önünde de beklemekte olduğunu ve bir idare mahkemesinin kararlarının her zaman emsal niteliğinde olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir