POLİSTEN KORONA DOLANDIRICILARI UYARISI

Dolandırıcıların Covid-19 adlı Korona virüsünden yola çıkarak yeni yeni yöntemlerle kapılara gelmesi ve virüs testi yapmak istemeleri, polis teşkilatını harekete geçirdi.
Polis, bu tür testlerin sadece önceden kayıt yapılarak gerçekleştiğini, bunun dışındakilere itibar edilmemesini, habersiz yapılmak istenen testlerin dolandırıcılık amaçlı olabileceği konusunda halkı uyardı.

AÇIKLAMADA DİKKAT ÇEKEN NOKTALAR

Federal Polis Teşkilatı’ndan yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

* Şu anda korona virüsü, resmi olmayan kişiler tarafından çeşitli şekillerde kullanılıyor.
* Sahte dükkanlarda tıbbi cihaz ve maskeler sunuluyor, ancak bunlar müşteriye ulaşmıyor.
* Ya da kurbanlarından para çalmak için, kendisini enfekte olan bir kişinin yakını şeklinde tanıtıyor.

*Özellikle yaşlı insanlarda Covid 19 virüsü için test yapmak isteyen yetkililer gibi davranılıyor.

KORONA TESTLERİ KAPIDA YAPILMAZ, KİMSEYE PARA VERMEYİN

* Gerçek şu ki, ön kapıda habersiz korona testleri yapılmaz! Bu insanlar çoğunlukla para, mücevher veya diğer değerli eşyaları aramak için kurbanlarının evlerine girmeyi amaçlıyorlar. Bunu yapmak için yardıma muhtaç, tamirci, belediye çalışanı ya da resmi olarak, örneğin bir polis memuru olarak kendilerini tanıtıyorlar.
* Benzer bir yöntem de, suçlular telefonda doktor gibi davranıp, aranan tarafın korona virüsü bulaştığından şüphelenildiğini iddia ediyorlar. Bir kişinin test yapmaya gelecebileceği, bunun maliyetinin de 200 Euro olduğu söyleniyor.
* Bilinmesi gereken, ülke çapında test yapılmamaktadır. Bir korona testi için talep gereklidir. Ancak tedavi eden doktordan veya sağlık kurumundan alınan bir düzenleme temelinde, bir test yapmak için koordineli test ekibi daha önce kararlaştırılan tarihte evinize gelecektir. Test yapanlar kendilerini tanıtabilirler! Test bir doktor tarafından düzenlendi ise, maliyeti yoktur.

TANIMADIĞINIZ KİŞİLERE KAPINIZI AÇMAYIN

* Kapınızın gözetleme deliğinden veya pencereden, kapınızı açmadan önce ziyaretçileri dikkatle inceleyin. Kapıyı sadece zincir takılıyken açın.
* Kapınızdaki sözde test kullanıcılarına para ödemeyin. Tehditlerin sizi rahatsız etmesine izin vermeyin.
* Yabancıların dairenize girmesine izin vermeyin.
* Israrcı ziyaretçilere karşı sert bir şekilde direnin, onlarla yüksek sesle konuşun veya yardım çağırın. Tehdit anında, polisi 110’dan arayın.
* Bu tür olayları acilen en yakın polis karakoluna bildirin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir