RİZESPOR’DAN GALATASARAY’A 4 DEMLİ ÇAY

Galatasaray lig maratonundaki belki de en büyük kazasını yaptı diyebiliriz. Rizespor’un üstelik te İstanbu’da Galatasaray’a 4 gol birden atacağını kim tahmin edebilirdi. Ama öyle oldu; Rizespor geldi ve Galatasaray’a hem de kendi sahasında dört gol birden atıp, üç puanı kaptı gitti.

Galatasaray geçen haftaki gibi Mohammed Mostafa- Falcao ikilisi, yani çift forvet sistemi ile sahaya çıktı. Fatih Hoca çok gol atıp farklı bir galibiyet almayı planlamıştı. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Bazen siz takım olarak iyi oynarsınız ama buna rağmen kaybedersiniz. Çünkü oyun içinde aslında sizin hesaba katmadığınız etkenler olur. İşte Galatasaray’da da bu oldu. Takım olarak iyi olmasına rağmen yapılan bireysel hatalar neticesinde 3 defa geriye düştü ve Rizespor’un oyununa üstünlük sağlayamadı.

FAUL YAPMAYA MEYİLLİ AĞIR SAVUNMA ELEMANLARI

Oyuna baktığımızda, henüz maçın başında Lyundama’nın yaptığı hatayı Samudio, sonrasında da Marcao’nun hatasını Boldrin golle sonuçlandırdı. Aslında bu, ikinci yarının Galatasaray için daha da zor geçeceğinin habercisiydi. Fatih Terim ikinci yarıya Onyekuru ve Feghouli ile başlasa oyun belki de çok farklı bir yere gidecekti. Ancak bazı şeylerde Fatih Hoca gereksiz yere ısrarcı oluyor. Oyunun gerektirdiğini yapmakta geç reaksiyon veriyor. Burda da öyle oldu. İlk yarıda sahada olan Galatasaray kadrosu Rizespor ile baş edemedi ama Fatih Hoca bunu görmesine rağmen, ancak Rizespor’un penaltı golünden sonra harekete geçti. Bu değişiklikler hemen etkisini gösterdi ve nitekim Feghouli ve Onyekuru limited yine geçen haftanın kopyası bir gol üretti. Tam her şey yoluna girdi ve galibiyet golünü atabilecek kadar zaman da var derken, Yedlin hakeme gereksiz yere itirazdan takımını 10 kişi bıraktı. Bakalım Galatasaray’da bu tür disiplinsizlik cezaları ne kadar devam edecek!.. Bu arada Rizespor lehine önce verilen, VAR tarafından iptal edilen penaltı kararı TV’lerde epeyce tartışıldı. Buna rağmen son dakikalarda oyuna giren Babel‘in attığı şutu genç kaleci Tarık kurtaramasa, 10 kişi ile de galip gelecekti belki Galatasaray, ama 90+3  göstere göstere yenilen golle tam tersi oldu.

Maçın geneline bakıldığında, uzun zamandır seyretmediğimiz keyifli bir mücadele oldu.

Hikmet Karaman’ın Ankaragücü’nde yaptığını Bülent Uygun da Rizespor’da yapmış. Neticede takımdaki oyuncularda herhangi bir değişiklik yok, hepsi aynı oyuncular. İşte burada Teknik Direktörün mahareti çıkıyor ortaya. Bülent Uygun hangi oyuncuyu, nerde ne şekilde kullanacağını iyi belirlemiş. Rakibe nerde ve nasıl baskı yapılacağını çok iyi anlatmış. Bunu uygulamaya geçirince de başarılı oldu diyebiliriz. Tabii ki önemli olan bunu böyle sadece bir maçta değil, istikrarlı bir şekilde ligin geri kalan haftalarında da devam ettirebilmesi.

Galatasaray şampiyonluğa giden yolda epeyce hasarlı bir kaza yaptı. Bu yolda rakiplerinin kendi arasında oynayacağı maçın sonucu daha bir önem kazandı Galatasaray için böylece. Ama şampiyon olmak için de her halükrda bundan sonra geri kalan maçlarda artık bu tür kazalara uğramaması gerekiyor Galatasaray’ın.

Hakan Ortatepe

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir