Sakarya’da 2. Patlama: 3 Jandarma Yaşamını Yitirdi

Sakarya’nın Hendek ilçesinde 3 Temmuz’daki fabrika faciasında patlamayan havai fişekler ile diğer patlayıcıların imha edilmek üzere yüklendiği kamyonda patlama meydana geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2’si patlayıcı madde imha timinden 3 jandarma personelinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Soylu ayrıca 11 jandarma personeli ile kamyon şoförünün yaralandığını söyledi

Olay, öğle saatlerinde, Adapazarı’nın Taşkısığı mevkisinde meydana geldi. Hendek’te, 3 Temmuz Cuma günü fabrikadaki patlamada patlamayan havai fişekler ile diğer patlayıcılar, imha edilmek üzere belediyeye ait kamyonla taş ocağına getirildi. Alanda patlayıcılar boşaltılmak istenirken, kamyonda patlama oldu. Patlama sesi, kentin birçok noktasından duyulurken, siyah dumanlar gökyüzüne yükseldi. Patlamanın şiddetiyle kamyonun sadece ön kısmının kaldığı görüldü. Çok sayıda yaralananın olduğu bölgeye ambulanslar sevk edildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, beraberinde Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’le Sakarya’daki patlamanın yaşandığı bölgeye geldi. Soylu ve Çetin, alan üzerinde helikopterle incelemelerde bulundu.

Konuyla ilgili, öncesiyle ilgili adli, idari soruşturmanın devam ettiğini söyleyen Soylu, “Bu konuya ilişkin müfettişlerimiz biraz sonra alana intikal ederler. Savcılarımız olayı araştırıyor. Bir eksiklik var ise buna ilişkin tahkikat yapacağımızı ve sonuçlandıracağımızı ifade etmek istiyorum. Onlar bizim evlatlarımız. Kendi görevlerini yerine getirirken elim olayla karşı karşıya kaldılar. Allah rahmet eylesin, başımız sağ olsun. Jandarmamızın patlayıcı madde imha timi var. Sınırlarımızda patlayıcıları temizlemek bizim görevimiz. Doğu ve güneydoğuda bir çok alanda bu kodu uzman arkadaşlarımız var. En son Ağrı’ye gitmiştim. Ağrı’da sınırla ilgili mayın temizleme işlemini yine bu imha timlerimiz gerçekleştirdi. Sınır dışında, Suriye alanında, patlama anında bu ekip müdahale ediyor. Profesyonel timlerdir. Buradaki mesele nasıl meydana geldi, ihmal varsa nasıl oldu, ihmal yoksa teknik bir tepkime varsa nasıl olduğunu araştırma sonucunda belli olacak” dedi.

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki ‘Büyük Coşkunlar’ havai fişek fabrikasında 3 Temmuz’da bir patlama yaşanmıştı. Patlamada 7 kişi yaşamını yitirmiş, 126 kişi de yaralanmıştı.

CHP’nin ilk patlamaya ilişkin verdiği araştırma önergesi, Meclis’te AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedilmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir